Predstavljanje programa podrške preduzetništvu u utorak

Sledeće sedmice, u utorak 1. marta biće predstavljen program podrške preduzetništvu u Srbiji, jer je 2016. proglašena za "Godinu preduzetništva", najavio je ministar privrede Željko Sertić.

Željko Sertić je na konferenciji "Uloga lokalne samouprave u podsticanju investicionog ambijenta", koju je orgnizovala Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) kazao da će u utorak biti predstavljeno sve ono što će država preduzeti kako bi podstakla preduzetništvo, koje je "filozofija života kroz koje zemlja može da pokaže svoju kreativnost i snagu".

"Preduzetništvo nije samostalna trgovinska radnja, to je pitanje slobode da ispoljite svoju želju i kreirate nešto što će te staviti u interes svoje porodice. To je stvar privatne inicijative", rekao je Sertić.

Prema njegovim rečima, osnovna podrška Vlade Srbije preduzetništvu u ovoj godini biće kroz finasijsku i nefinansijsku pomoć koja će im biti obezbeđena na transparentan način, a radiće se i na popravljanju poslovnog ambijenta kroz zakonodavni okvir.

"Treći stub podrške preduzetništvu biće njegova promocija, jer bez toga ništa nismo uradili. Preduzetništvo moramo da promovišemo kao način života, a za to nam je potrebna pomoć svih", istakao je Sertić.

Sertić je rekao i da je u regionu veliko takmičenje za privlačenje investicija, jer je svuda velika nezaposlenost, pa čak i u zemljama Evropske unije i da u toj borbi veoma važna sigurnost koja se nudi investitorima.

Predsednik SKGO Zoran Perišić kazao je da je pitanje investicija, pitanje ekonomskog opstanka i razvoja Srbije, jer samo investicije mogu da otvore nova radna mesta.

Prema njegovim rečima, da bi se privuklo što više investitora ; treba ulagati najviše u infrastrukturu, posebno u obezbeđenje električne infrastrukture.

Perišić koji je i gradonačelnik Niša je naveo i da lokalne firme nisu od konkurencije više zaštićene, već da su pod uticaje faktora koji su van njihove kontrole.

Direktor Razvojne agencije Srbije Miloš Petrović je kazao da bez većeg priliva investicija nema ni značajnije stope privrednog rasta, potsetivši da je krajem prošle godine usvojen Zakon o ulaganjima, čijom primenom bi trebalo da se obezbede uslovi za efikasniju realizaciju investicija i postizanje pozitivnih efekata u privredi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се