Temeljne pripreme aerodroma "Nikola Tesla" za letove preko okeana

Aerodrom "Nikola Tesla" intezivno se priprema za interkontinentalni saobraćaj koji je najvljen za sredinu leta. Nabavlja se nova oprema po propisanim standardima američkih vazduholovnih vlasti, a terminali se prilagođavaju novim većim vazduhoplovima.

Leta preko okeana neće biti bez dobre bezbednosti. Posle 11. septembra letovi ka Americi imaju mnogo veće i komplikovanije bezbednosne procedure. Oprema koja je nabavljena ranije, dovoljna je osnova da se uz nadgradnju zadovolje svi standardi.

Aerodrom očekuje veliki broj putnika iz susednih država, pa se tako sama zona međunarodnih letova proširuje i obogaćuje novim sadržajima.

Investicije u bezbednost do kraja godine biće oko šest miliona evra, a postaviće se četiri kilometra žičane ograde, nabaviti novi rengeni za prtljag, za tragove barutnih čestica, a krajem godine stiže i novo vatrogasno vozilo.

"Na završnom sastanku, koji je bio petog februara inspekcija nije imala primedbe. Nama su rekli par preporuka koje smo uvažili, a jedna od njih se odnosi na ažuriranje softvera propusnica koje se koriste u ovoj zoni što smo odmah sa našim at sektorom uradili i sada više ni preporuka nema", kaže direktor bezbednosti Aerdoroma "Nikola Tesla" Vlada Micić.

Poseban sektor Aerodroma "Nikola Tesla" koji se bavi otpremom i prihvatom velikih aviona, ne treba da ulazi u novu opremu. Sve već postoji i koristi se. Putnici će uživati u maksimalnom komforu, naročito pri ukrcavanju.

"Avion će biti parkiran na platformi C koja može da prihvati veće vazduhoplove. Poseban konfor za ukrcavanje biće u tome što će ga opsluživati dva avio-mosta i što to mogu da urade novi avio-mostovi koje smo kupli i montirali", ističe direktor prijema i otpreme aviona i putnika Žarko Suvocarov.

Što se tiče kadrova, aerodrom je na vreme iškolovao i licencirao svoje zaposlene. Naravno, obim posla otvara mogućnost za nova radna mesta, međutim, kako se posao bude razvijao, tako će i broj zaposlenih rasti, kažu na aerodromu.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 26. feb 2016, 13:59)
anonymous [neregistrovani]

Srecno bilo

Svaka cast. Samo napred i da se nas Aerodrom Nikola Tesla prosiri u svakom pogledu i da standardi dostignu svetske. Zelim sve najbolje i srecne letove preko okeana. Ziveli...

(petak, 26. feb 2016, 12:30)
anonymous [neregistrovani]

poslovanje i dobit

Dakle, nas aerodrom je trosio pare da kupi opremu, da bi strane kompanije ubirale profit na letovima do Amerike. Lepo. Dokle ce vlada da finansira strance? Valjda stranci treba da unesu investicije u Srbiju!

(petak, 26. feb 2016, 10:51)
anonymous11 [neregistrovani]

Genije si nema sta

Stvarno je genijalno sta si izjavio, ti ocito nikad nisi letio avionom, posebno ne za Ameriku, ja kad sam letio iz Fankfurta, pretresli su me kao da sam najveci terorista, i tako svakog covjeka, nevezano ko je odakle i Njemce i mene kao Srbina iz Republike Srpske, dakle mani se tih prica, samo si ti pametan i niko na svijetu nista ne zna.

(petak, 26. feb 2016, 09:41)
anonymous [neregistrovani]

Ma hajde molim vas

Kakve su to neke ekstra mere sto nisu kao ove dosadasnje !? Sta tu ima nesto posebno da se radi.