Dragović: Spremamo tri strateška scenarija za RTB Bor

Stručnjaci konsultanstke kuće "MekKinsi" spremaju tri scenarija za rešenje situacije u RTB Bor, a u narednih mesec dana trebalo bi da utvrde finansijsku "dijagnozu" u Rudarsko-topioničarskom basenu.

Tok novca, mogućnosti za povećanje prihoda, ali i svi rizici biće podloga da Vladi Srbije predložimo dva do tri strateška scenarija kao rešenje za RTB Bor, rekao je za Tanjug Boris Dragović, šef konsultantskog tima.

Dragović, međutim, navodi da se "MekKinsi" u procesu dijagnostifikovanja realne finansijske slike ne oslanja isključivo na podatke "klijenta" koji su mu dostupni, u ovom slučaju u RTB-u Bor, već koristi i uporedne analize sa najboljom praksom koja je ovoj amerčkoj konsultantskoj kući dostupna kroz njeno stogodišnje prisustvo u industriji.

Tim stručnjaka konsultantske kuće boraviće u Boru pet nedelja i za to vreme će, kako kažu, sagledati sve potencijale RTB-a Bor i izvodljivost njihove valorizacije.

Tim je sastavljen od stručnjaka iz SAD, Rusije, Poljske, Hrvatske i Srbije, a predvodi ga Boris Dragović, koji je kao šef kabineta bivšeg ministra finansija Lazara Krstića od decembra 2013. do juna 2014. godine bio na čelu Upravnog odbora RTB-a Bor.

broj komentara 0 pošalji komentar