Ministri i sindikati traže rešenje za "Resavicu"

Predstavnici sindikata i poslovodstva rudnika Resavice razgovaraće u Beogradu sa nadležnim ministrima - energetike, rada, finansija i privrede o daljoj sudbini rudnika i statusu rudara. Stevan Dželatović v. d. direktora rudnika "Resavica" za RTS kaže da će pokušati da reše sve probleme u ovom preduzeću. Rudari od prošle sedmice ogranizuju jednočasovni strajk upozorenja do rešavanja njihovih zahteva.

Stevan Dželatović za RTS kaže da će na sastanku ministra i sindikata rudnika "Resavica" biti prisutni Željko Sertić, Dušan Vujović i Aleksandar Vulin.

Rudari traže jasan dogovor o oporavku Rudnika. "Resavica" je jedna od 17 zaštićenih preduzeća do maja ove godine.

Premijer Aleksandar Vučić je poručio da je uz "Bor" "Resavica" jedan od najvećih problema i najteži zadatak koje Vlada ima da reši, ali i da ih neće pustiti niz vodu. 

"Pokušaćemo da rešimo sve nagomilane probleme i da krenemo u rešavanja. Imamo više problema, jedan od njih je problem radnog staža iz 2011. i 2012. godine i imamo problem sa primanjem radnika u stalni radni odnos", kaže Dželatović.

Dodaje da sutra treba da se potpiše ugovor.

"Poslovođstvo i rudari su svesni da treba da dođe do reorganizacije javnog preduzeća. Imamo više planova za reorganizaciju, to su jedini privredni subjekti u opštinama. Kao što je premijer rekao ne možemo da dozvolimo da se zatvore rudnici, ali smo svesni da neki moraju", ističe Dželatović.

Kaže da niko neće ostati bez posla.

"Trenutno ima 4.106 zaoslenih 3.000 su rudari a ostalo amdministracija, ima viška ali nudićemo socijalni program. Nadam se da ćemo uspešno izaći iz perioda reorganizacije", rekao je Dželatović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи