Savić: Konkretni rezultati razgovora sa MMF-om u junu

Razgovori o četvrtoj reviziji aranžmana o predostrožnosti sa MMF-om zvanično počinju danas. Konačna ocena daće se posle izbora i formiranja nove vlade. Predsednik Saveta guvernera Narodne banke Nebojša Savić za RTS kaže da se zna šta je potrebno uraditi i da konkretni rezultati mogu da se očekuju u junu.

Gostujući u Dnevniku RTS-a Nebojša Savić kaže da će se tokom razgovora predstavnika MMF-a i srpskih zvaničnika analizirati sve što je do sada urađeno i da će to biti revizija koja će dati jasna opredeljenja na čemu treba više insistirati.

"Ušli smo u drugu godinu realizacije programa koji traje tri godine. Smanjen je deficit u budžetu i ulazimo u najteži deo do sada. Realizacija planova zavisi od političke izvodljivostsi i tempa u kojem će se realizovati.", kaže Savić.

Dodaje da MMF i Svetska banka imaju razumevanje kada se radi o reformama javnih preduzeća i restrukturiranju.

"Znamo šta je potrebno uraditi, a tempo kojim će se realizovati pitanje je političke izvodljivosti", ističe Savić.

Kaže da vremena za realizaciju mora da bude, pošto rezultat mora da se isporuči.

"Moramo to da uradimo zbog nas, a dobro je što je fond tu, jer on prati realizaciju zajedno sa Svetskom bankom", istakao je Savić.

Dodaje da neće biti protokularnih razgovora, već će se razgovarati o suštinskim pitanjima, i samo će se stručno razgovarati kako dalje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара