Bozaj: Turske kompanije zainteresovane za ulaganje u Srbiji

Turske kompanije zainteresovane su da ulažu u Srbiju, naročito u infrastrukturne projekte, rekao je ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj na sastanku sa potpredsednicom vlade Zoranom Mihajlović.

"Turski investitori posebno su zainteresovani za tri infrastrukturna projekta sa kojima su se upoznali u predstavljenoj Knjizi projekata Ministarstva", rekao je Bozaj prenoseći zainteresovanost turskih investitora potpredsednici vlade i ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović na sastanku u Vladi Srbije.

U pitanju su pre svega izgradnja deonica Pojate-Preljina, Beograd-Zrenjanin i Novi Sad-Ruma, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Bozaj je rekao da su građevinske kompanije iz Turske sa iskustvom gradnje puteva na nekoliko kontinenata zainteresovane da se detaljnije informišu o ovim projektima zbog čega će se u narednom periodu sastati sa stručnim timom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kako bi se razmotrile mogućnosti za saradnju, navedeno je u saopštenju.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 11. feb 2016, 16:40)
anonymous [neregistrovani]

Oooću, Đolee, ...Ali neeemam

Tusrku privredu u 2016. očekuje šteta od 10 milijardi dolara. I šta čovek da pomisli?

(četvrtak, 11. feb 2016, 15:59)
anonymous [neregistrovani]

Resite prvo vas problem !

Da se vrati mir i stabilnost Turske pa onda izvolte ulazite u sta hocete !!!