"Delta će platiti porez u Srbiji"

Kompanija "Delta holding" danas je saopštila da će u Srbiji platiti porez po osnovu prodaje tržnih centara Delta siti u Beogradu i Podgorici.

Objekti su prodati južnoafričkom investicionom fondu "Hiprop", po ukupnoj ceni od 202,8 miliona evra.

"Prodajom šoping-molova "Delta" je još jednom pokazala sposobnost da stvori i razvije vredne biznise, što predstavlja misiju naše kompanije. Sa ovom poslednjom transakcijom prihodi od prodaje kompanija dostigli su iznos od 1,8 milijardi evra", navodi se u saopštenju Delte.

Najavljeno je da "Delta" novac od prodaje tržnih centara investirati u dalji razvoj poslova u oblasti nekretnina, agraru i distribuciji.

Kako je saopšteno, u najveće najavljene projekte: šoping-mol Delta planet, hotel Interkontinental i novu poslovnu zgradu u Beogradu, Delta je spremna da, odmah nakon dobijanja građevinskih dozvola, uloži 250 miliona evra "i time pruži novi podsticaj privredi Srbije".

"Delta" je podsetila da je u poslednjih deset godina u budžet Srbije po osnovu poreza i doprinosa uplatila dve milijarde evra.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 10. feb 2016, 18:17)
Robislav - Role [neregistrovani]

Placaju porez u Srbiju - pitanje od cast

Delta Holding placaje porez u Srbiji.Bez porez ne moze
nijedan zemlja u svetu da zivi.Ko ne placaju porez, je
prevarant od naroda.  

(sreda, 10. feb 2016, 17:53)
anonymous [neregistrovani]

korektan potez

gosp.Miskovica, koji je mogao legalno izbjeci placanje poreza u Srbiji i to ne samo ovaj put, ali to ne cini, nego dokazuje svoju privrzenost zemlji i drustvu.I pored svih nekorektnih napada i dalje pokazuje zelju za daljnim investiranjem i to bez subvencija.Bravo i cestitke.Moja mu je zamerka sto se ne opredeljuje za investicije u tehnologije 21 veka.

(sreda, 10. feb 2016, 15:44)
anonymous [neregistrovani]

e sad...

a to koliko kapiram izgleda do sad Delta nije placala porez Srbiji...i sto bi sad odjedanput platila?

(sreda, 10. feb 2016, 11:49)
anonymous [neregistrovani]

Aj da vidimo i to čudo

Čim plati porez da se sve stavi na Internet, da se građani uvere.