Vujović: Nisu cilj manje plate, već da ne probijamo budžet

Ministar finansija Dušan Vujović rekao je za RTS da je proces dijaloga o Nacrtu zakona o platama u javnom sektoru pokazao veliki napredak. Naveo je da su sve strane iskazale želje i nadanja i da je nađeno rešenje.

Vujović je gostujući u Dnevniku RTS-a naveo da je najvažnije što niko neće biti zakinut u prelasku na novi sistem.

Poručio je da će novi sistem biti jasan i transparentan i istakao da ga je potrebno primeniti u početku kako bi bio ostvaren napredak u narednim godinama.

Kako je naveo, potrebno je da se pažljivo planira broj zaposlenih, kao i sve plate i nadoknade da se uklope u budžetsko ograničenje.

"Nije nam cilj da smanjujemo plate već da ne probijamo budžet", poručio je ministar i dodao da je u interesu svih da 2017. izađemo kao budžetski pobednici.

Komentarišući vest na agenciji "Blumberg biznis" da će Srbija ove godine biti jedna od sedam najmizernijih zemalja na svetu po stopi nezaposlenosti i inflaciji, Vujović je rekao da je to rezultat koji sigurno zabrinjava.

Međutim, naveo je da je taj indeks prethodnih godina bio mnogo veći i da je u protekle tri-četiri godine smanjen za više od trećinu.

Vujović očekuje da će zahvaljujući rezultatima koji su do sada napravljeni biti smanjena nezaposlenost.

broj komentara 5 pošalji komentar
(nedelja, 07. feb 2016, 01:38)
anonymous [neregistrovani]

Вујовић: Нису циљ мање плате, већ да не пробијамо буџет

Sve sto je do sada uradjeno po pitanju konsolidacije javnog duga I smanjenja budzetskog deficita, svodi se na smanjenje plata I penzija I jos po nesto, sto je moglo da se strpne od gradjana. Imate vecinu, pa vam se moze.

(subota, 06. feb 2016, 22:47)
anonymous sasa [neregistrovani]

Taktika

Ma nema problema sve ce to narod pozlatiti. Samo udri po narodu. Razne agencije koje su rekli da ce ukinuti pa nista. Sve to ne probija budzet. Smanjite prvo sebi plate pa kad bude bolje narodu onda i vi povecajte svoje. ovako stecem utisak da vi niste narodni poslanici i da ne radite za interes naroda.

(subota, 06. feb 2016, 22:37)
pravnik [neregistrovani]

javna preduzeća

Onog momenta kada država kao njihov vlasnik stavi sva javna preduzeća pod svoju komandu, kada i svu njihovu zaradu a ne samo gubitke bude stavila u budžet i kada počne da im isplaćuje iz budžeta normalne plate kao i zaposlenima u državnoj upravi, Srbija će finansijski ozdraviti. Sistem u kome na primer šalterska službenica JKP Parking Servis ima veću platu od pukovnika Vojske Srbije ili lekara specijaliste jednostavno je neodrživ, da ne govorimo o još drastičnijim primerima u EPS-u itd.

(subota, 06. feb 2016, 22:16)
anonymous [neregistrovani]

Sija i vrat

Ma da. Cilj je verovatmo da se sto manje para daje iz budzeta. Dali bi oni nego nema para u budzetu...-:)

(subota, 06. feb 2016, 20:35)
anonymousPero [neregistrovani]

Vazno

Vazno kada su u pitanje plate radnike da se ne probije budzet nije bitno da li oni mogu da prozive sa tom platom