Mihajlović: Bićemo među prvih 30 na Duing biznis listi

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila da će Srbija u 2016. biti među prvih 30 zemalja na Duing biznis listi o uslovima poslovanja.

"Neću da budem pesimista kao premijer Aleksandar Vučić (koji je rekao da očekuje da Srbije bude među prvih 45 zemalja) i očekujem da budemo u 2016. među prvih 30, jer je to za Srbiju sasvim moguće", rekla je Mihajlović na predstavljanju Sive knjige NALED-a u Jugoslovenskoj kinoteci.

Kako je rekla, u 2015. Srbija je imala najbolji rang (59. mesto) u poslednjih devet godina, ali da ne treba ni time da budemo zadovoljni.

Ministarka je naglasila da je Srbija prošle godine počela da primenjuje novi Zakon o planiranju i izgradnji i u 2016. da izdaje elektronske građevinske dozvole, dodajući da je sasvim realno da se nađemo među prvih 30 zemalja.

Napomenula je da su pojedine zemlje u regionu (Makedonija) i mnogo bolje rangirane na toj listi Svetske banke.

Srbija ima političku stabilnost bez koje nema ni razvoja, poručila je ministarka i dodala da imamo vredne ljude na republičkom i lokalnom nivou.

Mihajlović je rekla da je sa uvođenjem elektronskih građevinskih dozvola postignut veliki uspeh, ali da je to tek početak i da su sledeći koraci za Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture puna primena usvojenih zakona o konverziji zemljišta, državnom premeru i katastru, ozakonjenju i drugih.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 29. jan 2016, 17:25)
anonymous [neregistrovani]

Šta to znači za nas smrtnike?

Šta mi smrtinici imamo od te Duing liste. Jeftiniji hleb, bolje obrazovanje, više posla, bolje penzije.... ne ništa od toga.

(petak, 29. jan 2016, 14:41)
Чича из Шумадије [neregistrovani]

Много је обећања од ове владе

Зар није довољан Вучић за једну Србију, треба сви чланови да нешто обећавају, много је куме, видимо и осећамо, проблем је шта сад, кад смо, обични грађани у врло тешкој ситуацији, конкретно, ја, на ивици опстанка,е, да сам једини...

(petak, 29. jan 2016, 14:23)
anonymous [neregistrovani]

Da

Hoce to pred izbore.