Mihajlović: Bićemo među prvih 30 na Duing biznis listi

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila da će Srbija u 2016. biti među prvih 30 zemalja na Duing biznis listi o uslovima poslovanja.

"Neću da budem pesimista kao premijer Aleksandar Vučić (koji je rekao da očekuje da Srbije bude među prvih 45 zemalja) i očekujem da budemo u 2016. među prvih 30, jer je to za Srbiju sasvim moguće", rekla je Mihajlović na predstavljanju Sive knjige NALED-a u Jugoslovenskoj kinoteci.

Kako je rekla, u 2015. Srbija je imala najbolji rang (59. mesto) u poslednjih devet godina, ali da ne treba ni time da budemo zadovoljni.

Ministarka je naglasila da je Srbija prošle godine počela da primenjuje novi Zakon o planiranju i izgradnji i u 2016. da izdaje elektronske građevinske dozvole, dodajući da je sasvim realno da se nađemo među prvih 30 zemalja.

Napomenula je da su pojedine zemlje u regionu (Makedonija) i mnogo bolje rangirane na toj listi Svetske banke.

Srbija ima političku stabilnost bez koje nema ni razvoja, poručila je ministarka i dodala da imamo vredne ljude na republičkom i lokalnom nivou.

Mihajlović je rekla da je sa uvođenjem elektronskih građevinskih dozvola postignut veliki uspeh, ali da je to tek početak i da su sledeći koraci za Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture puna primena usvojenih zakona o konverziji zemljišta, državnom premeru i katastru, ozakonjenju i drugih.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво