Čadež: PKS će pomoći u rešavanju problema migranata

Privredna komora Srbije aktivno će učestvovati u realizaciji zajedničkih inicijativa evropskih privrednih komora za ublažavanje posledica migrantske krize i ekonomske integracije izbeglica, rekao je u Briselu predsednik PKS Marko Čadež.

Čadež će u Briselu učestvovati na sastanku evropskih privrednih komora (Eurochambers) o ulozi poslovnih asocijacija u rešavanju aktuelnih problema migracija.

"Iako je tranzitna zemlja za izbeglice sa Bliskog istoka, Srbija se suočava sa određenim izazovima ekonomske integracije migranata i povratnika i, u saradnji sa evropskim komorama, preduzeće aktivnosti čiji je cilj podrška za njihovo uključivanje u evropsko i lokalno tržište rada", rekao je predsednik PKS.

Na sastanku u Briselu biće reči o koordinisanom nastupu privrednih komora u Evropi, u okviru nove konsultativne platforme Evropske komisije koja će razmatrati probleme tržišta rada u Evropi i migracije.

Očekuje se da će biti usvojena zajednička inicijativa evropskih privrednih komora "Evropski program za integraciju izbeglica", koja bi trebalo da ponudi deo rešenja za migrantsku krizu u Evropi.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 28. jan 2016, 09:32)
TOŠA [neregistrovani]

RE:Uzmite privredu u ruke,

Moraju sad misliti i na druge poslove! Šta ako neko oceni da nisu uspešni sa prvim i osnovnim, pa moraju da menjaju delatnost?

(sreda, 27. jan 2016, 16:52)
anonymous [neregistrovani]

E vi cete

Ljudi, uzmite privredu u ruke,a pustite drugima da o tome vode brigu.