Fabrika "Prve petoletke" u Trsteniku ide u stečaj

"Prva petoletka - Delovi" će otići u stečaj jer su zainteresovani kupci koji su učestvovali na licitaciji za kupovinu tog preduzeća odustali od potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

U Agenciji za privatizaciju su za radio Sto plus rekli da će o daljoj sudbini pogona trsteničke "Prve petoletke" u Novom Pazaru odlučiti Ministarstvo privrede, koje posle formalnog gašenja Agencije, 1. februara, preuzima njene nadležnosti.

"Društveni kapital je prestao da postoji 31. decembra prošle godine i kako 'Prva petoletka' nije privatizovana, to preduzeće nema nikakvu drugu zakonsku opciju osim da ode u stečaj. O tome će odlučiti Ministarstvo privrede i nadležni sud", naveli su u Agenciji za privatizaciju.

Treći pokušaj prodaje ovog preduzeća propao je nakon što je konzorcijum fabrike nameštaja "Numanović SNS" i "Pejić tursa", koji je početkom decembra prošle godine sa ponuđenih 2,2 miliona evra pobedio na licitaciji za kupovinu "Prve petoletke", odustao od potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

Od kupovine je odustao i Mersudin Dazdarević iz Tutina, koji je na licitaciji podneo drugu najbolju ponudu, pa je Agencija za privatizaciju proglasila neuspešnom.

Prilikom treće prodaje početna cena za 70 odsto društvenog kapitala pogona "Prve petoletke" u Trsteniku smanjena je sedam puta, sa 2,1 milion na 315.000 evra, a postavljen je i uslov da kupac mora da se bavi metalo-prerađivačkom delatnošću.

Fabrika "Prve petoletke" u Novom Pazaru zapošljava 26 radnika, a u njenom vlasništvu je, osim hale i 40 mašina starih preko 30 godina, i oko četiri hektara građevinskog zemljišta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво