Vučić: Povećavaće se plate i penzije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je put Aranđelovac–Krćevac, prvu deonicu koja je obnovljena u okviru projekta rehabilitacije oko 1.100 kilometara puteva u Srbiji, čija je ukupna vrednost oko 400 miliona evra. Premijer poručuje da će u narednom periodu biti nastavljen privredni rast, povećan broj investicija i izgrađeno još više kilometara auto-puteva, precizirajući da će za dve godine biti završeno više puteva nego u proteklih 40 godina.

Premijer Aleksandar Vučić poručio je da je 2015. bila prelomna za Srbiju i obećao građanima da će u narednim godinama kvalitetnije živeti, da će ekonomski rezultati biti još bolji i da će se povećavati plate i penzije.

"Vlada je udarila temelje modernoj Srbiji", rekao je Vučić u razgovoru sa građanima Aranđelovca.

Premijer je istakao da će u narednom periodu biti nastavljen privredni rast, povećan broj investicija i izgrađeno još više kilometara auto-puteva, precizirajući da će za dve godine biti završeno više puteva nego u proteklih 40 godina.

"Srbija je nezavisna i suverena zemlja, sa ponosnim narodom i takvu politiku će i ubuduće voditi", rekao je Vučić.

Navodeći da će biti nastavljena rehabilitacija puteva u tom delu Srbije, Vučić je rekao da je planirana obnova puta Topola–Rudnik, u dužini od 27 kilometara, koji bi trebalo da bude završen do decembra sledeće godine, kao i da je predviđena obnova puta Topola–Cerovac.

Ti putevi su, istakao je, veoma važni za građane tog dela Srbije i podsetio da je u toku izgradnja dela Koridora 11 na potezu Ljig–Preljina–Požega.

"Nastavićemo da rehabilitujemo puteve i imaćemo obnovljenu čitavu mrežu puteva u ovom kraju", rekao je Vučić, koji je dočekan na tradicionalni način, uz pogaču i so.

Premijer je rekao da je već obezbeđen novac za tri mosta i tri klizišta u tom kraju Srbije.

Vučić je najavio da će u nedelju biti otvorena pristupna saobraćajnica sa šest traka koja će spojiti Pupinov most sa Pančevačkim putem, a sledeće nedelje i deo istočnog kraka Koridora 10, kod Crvene Reke.

Govoreći o ekonomskim rezultatima u protekloj godini, Vučić je rekao da je ona bila dobra jer su sprovedene teške mere i istakao da je povećan privredni rast, koji će u 2016. godini biti preko dva odsto, a u 2017. i preko tri odsto.

Istakavši da nema lakih rešenja i da se grdno varaju oni koji misle drugačije, premijer je poručio:

"Videćete kako Srbija napreduje svakog dana i svake godine biće sve bolje", rekao je Vučić i dodao da je ove godine planirano da se obnovi 120 kilometara puteva, a da je obnovljeno čak 200.

Upitan o investicijama u Aranđelovcu, Vučić je rekao da lokalna samouprava ima na raspolaganju dodatne mere Vlade Srbije za podsticaj zapošljavanja.

Vlada, kako je rekao, "čezne da da državni novac privatnicima iz Srbije", ali je pri tome potrebno, dodao je, da oni obezbede biznis plan i kolaterale, jer "država neće da baca svoj novac".

Pregovara se o određenim investicijama u Aranđelovcu, naveo je premijer, dodajući da je ipak "bolje da se predsednik opštine ne hvali dok se to ne završi".

"Od vaučera u 2016. godini više od 300.000 noćenja"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija dosta novca uložiti u razvoj domaćeg turizma i da se očekuje da će od podele vaučera u 2016. godini biti ostvareno više od 300.000 noćenja.

"To nije mali novac kada su u pitanju domaći turisti koje država samo dodatno obezbeđuje", rekao je Vučić novinarima posle obilska obnovljene deonice puta Aranđelovac–Krćevac.

Kaže da je ove godine u akciji podele vaučera obezbeđeno oko 125.000 noćenja.

Premijer je najavio i da će biti ulagano u promociju turizma na stranim tržištima i da će biti pripremljeni spotovi za kineske medije kako bi se privukao što veći broj Kineza, ali da će se raditi i na privlačenju turista iz Bugarske, Rusije, Turske i zemalja u regionu.

"Kad se poboljša turistička ponuda, biće i više turista u Srbiji", istakao je Vučić.

Na pitanje da li će država obezbediti neke podsticaje i za preduzetnike, premijer je rekao da će oni koji zaposle dva nova radnika biti oslobođeni poreza i doprinosa i da će morati da dostave biznis plan.

"Čeznemo da damo podsticaje domaćim privrednicima, a ne strancima" rekao je Vučić.

Vučić se sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i novinarima provozao putem dugim 8,7 kilometara.

Vučić je izjavio da će putna mreža u Srbiji izgledati mnogo bolje nakon planiranih ulaganja.

Premijer je nakon obilaska obnovljenog puta Aranđelovac–Krćevac dužine 8,7 kilometara novinarima rekao da je zadovoljan kako je ta deonica urađena i najavio da će sledeća deonica koja će se obnavljati biti Rudnik–Topola i pravac prema Kragujevcu.

"Važno je da ljudi shvate da se samo teškim radom dolazi do rezultata", rekao je Vučić.

U obnovu puta je uloženo oko 360 miliona dinara i sada je put proširen i postavljen je novi kolovoz.

Radovi koje su izveli "Srbija auto-put" i PZP "Kragujevac" počeli su krajem juna, a rok je bio do kraja godine.

U tom delu Srbije treba da budu obnovljeni i putevi Topola–Rudnik i Topola–Kragujevac.

Projekat obnove 1.100 kilometara puteva u Srbiji vredan 400 miliona evra trajaće tri godine, a finansiraju ga Svetska banka sa 100 miliona dolara, Evropska banka za obnovu i razvoj i Evropska investiciona banka sa po 100 miliona evra, a ostalo će obezbediti država.

Deonica Aranđelovac–Krćevac finansirana je iz zajma Svetske banke i Evropske investicione banke, a ukupna vrednost tog projekta je 429 miliona dinara.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи