Prinudna naplata za 100 preduzeća

Na sajtu Narodne banke Srbije objavljen je spisak 100 preduzeća s najvećim iznosima blokade na kraju prošlog meseca, kojima sledi prinudna naplata.

Prinidna naplata podrazumeva da NBS ima obavezu i ovlašćenje da sa svih računa tih preduzeća kod banaka na kojima imaju sredstva - dinarska ili devizna, bez njihove saglasnosti, plati obaveze po izvršnim rešenjima poreskih, carinskih, sudskih i drugih organa i nalozima po osnovu hartija od vrednosti, menica i ovlašćenja po propisanom redosledu prioriteta.

Izvršenje rešenja i naloga NBS obavlja se razmenom elektronskih poruka između organa prinudne naplate i banaka kroz blokadu matičnog broja dužnika, što podrazumeva blokadu svih računa dužnika kod svih banaka i zabranu banaka da takvom dužniku otvaraju nove račune.

Među 100 preduzeća za koje je NBS naložio prinudnu naplatu, gotovo trećina je iz Vojvodine, piše novosadski Dnevnik.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи