Mađarska odobrila kreditna sredstva za preduzeća u Vojvodini

Vlada Mađarske odobrila sredstva za realizaciju Strategije ekonomskog razvoja koju je za razvoj preduzetništva u Vojvodini pripremio Savez vojvođanskih Mađara.

Vlada Mađarske odobrila je 50 milijardi forinti (160 miliona evra) povoljnih kreditnih sredstava za preduzeća u Vojvodini.

To je projekat Saveza vojvođanskih Mađara koji je sačinio strategiju ekonomskog razvoja za period od 2015. do 2019. godine kojim treba da se podstakne razvoj preduzetništva u Vojvodini.

Levente Mađar, državni sekretar zadužen za ekonomsku diplomatiju u Vladi Mađarske, rekao je da je to do sada najveći program pomoći Vlade Mađarske dijaspori.

"Pomoć je namenjena razvoju poljoprivrede i turističkih potencijala Vojvodine. Želimo da pomognemo vojvođanske privrednike da budu tržišno konkurentni", rekao je Mađar.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, čija partija treba da sprovede ovaj program, rekao je da je ovo za vojvođanske Mađare veliki dan.

"Program pomoći razvoju preduzetništva u Vojvodini treba da zadrži kod kuće one koji sada brinu o egzistenciji i da vrati kući one koji će se zahvaljujući ovom programu zaposliti", rekao je predsednik SVM-a.

Pastor je naveo da su sredstva namenjena prvenstveno razvoju poljoprivrede, turizma i malim i srednjim preduzećima u Vojvodini.

Ištvan Pastor je rekao da je Vlada Srbije upoznata sa ovim programom i da nema ništa protiv njega, jer će se program ostvarivati u Vojvodini i "Srbija će ubirati porez od njegovih rezultata".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се