Читај ми!

Sertić: Sedam novih zakona za poboljšanje poslovnog ambijenta

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaće naredne nedelje o novom Zakonu o ulaganjima, a Ministarstvo privrede će do kraja godine doneti još sedam zakona koji će poboljšati poslovni ambijent, rekao je u Zrenjaninu ministar privrede Željko Sertić.

Željko Sertić je naveo da je Zakonom o ulaganjima obezbeđen jednak tretman stranih i domaćih ulagača, ali su i na efikasan način rešeni odnosi između republičkih i državnih organa sa lokalnom samoupravom, prenosi Beta.

"Samo u tom spoju možemo napraviti dobar ambijent u kome neće biti lutanja za dokumentacijom i papirologijom i predugog čekanja, nego će se znati ko šta odgovara i kakvi su rokovi" rekao je Sertić novinarima na ekonomskom forumu u Zrenjaninu.

Navodi i da će tih sedam zakona koji će do kraja godine biti doneti, na sveobuhvatan način poslovni ambijent u Srbiji spremiti i pripremiti za buduće događaje.

"Svi zakoni koje u budućem periodu budemo donosili odnosiće se, uglavnom, na stvaranju pretpostavki da svi koji rade i posluju u Srbiji imaju poverenje i sposobnost da realizuju svoje aktivnosti, ne samo u svom aranžmanu, već kada rade sa državnim organima, od republike do lokala, da znaju da imaju dobro okruženje", naveo je Sertić.

Sertić je u Zrenjaninu otvorio Ekonomski forum o uslovima investiranja i mogućnostima zajedničke proizvodnje i plasmana robe, koji je posvećen saradnji i ulaganjima u Srbiji inostranih kompanija koje posluju u Rumuniji kao članice Evropskog poslovnog kluba.

Taj klub okuplja značajne nemačke, italijanske, francuske, španske i rumunske kompanije, kao i jednu američku kompaniju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво