Читај ми!

Ove godine modernizacija 100 kilometara pruga

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će ove godine biti modernizovano više od 100 kilometara pruge i da je cilj da se udeo železničkog transporta, u ukupnom transportu u Srbiji, sa sadašnjih 30 poveća na 50 odsto.

Zorana Mihajlović je na trećoj Međunarodnoj konferenciji "Železnička infrastruktura u regionu", istakla da se Srbija po kvalitetu železničke infrastrukture u 2014. godini pomerila sa 102. na 87. mesto, upravo zahvaljujući pokrenutim kreditima i investicijama u prethodnih godinu dana, prenosi Tanjug.

"Srpske železnice danas idu na dva koloseka: putem reformi i investicija u modernizaciju pruga i nabavku novih vozova. Železnice čekaju bolji dani", rekla je Mihajlovićeva.

Podsetiila je  da su srpske železnice ove godine podeljene na holding sa tri posebna preduzeća: "Srbija voz", "Srbija kargo" i "Infrastruktura Železnice Srbije".

Mihajlovićeva je rekla da je cilj da se u narednom periodu ceo železnički transport odvija prugama koje su za brzine od najmanje 120 kilometara na sat, dodajući da se, nažalost, u većem delu železničke mreže trenutno saobraćaj odvija brzinama kao pre 100 godina.

Mihajlovićeva je rekla da je u ovoj godini pušteno u saobraćaj 45 kilometara modernizovanih koloseka, a kako je istakla, cilj je da u ovoj godini bude ukupno modernizovano više od 100 kilometara pruge.

Istakla je da su napravljeni ozbiljni iskoraci u prethodnom periodu i izrazila očekivanje da će u novembru biti potpisan okvirni sporazum za gradnju brze pruge Beograd–Budimpešta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се