Upaljena druga visoka peć u Železari

U Železari Smederevo od danas rade obe visoke peći. Obnovljena proizvodnja i u "Visokoj peći broj 1" koja je van pogona bila od maja 2011.

Visoka peć je prethodnih meseci remontovana tako da će proizvoditi maksimalnim kapacitetom, a 80 odsto radova uradili su radnici iz domaćih firmi.

Član Nadzornog odbora Železare Bojan Bojković kaže da je ovo veliki dan za Železaru i veliki dan za Srbiju. Prema njegovim rečima, paljenje peći donosi 75 hiljada tona čelika, prodaju od 300 milona dolara i posao za oko 200 ljudi.

"Imajući na umu da je tržište čelika poremećeno u Evropi, jako je bitno da se zna da je geografska pozicija Železare jako bitna, s obzirom na to da je prvi konkurent na oko 700 kilometara", kaže Bojković.

Kako je dodao, jako je bitno da ste blizu kupcima. "Mi jesmo blizu kupcima, u krugu od 500, 600 kilometara imamo veću potražnju nego što možemo da postignemo zato i palimo drugu visoku peć", naveo je Bojković.

član Nadzornog odbora kaže da su doneli novi plan restrukturiranja u tom odboru i sve će biti završeno do novembra meseca.

Paljenju visoke peći prisustvovaće i premijer Aleksandar Vučić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво