Читај ми!

Osiguranje domaćinstva nije obavezno, izvinjenje Infostana

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali dao je nalog "Infostanu" da se hitno sa računa građana ukloni stavka "osiguranje domaćinstva", jer je neobavezujuća za korisnike usluga tog preduzeća.

"Infostan" se, u saopštenju, izvinjava korisnicima usluga, zbog mogućeg nesporazuma u vezi sa tom novom uslugom, uz objašnjenje, da je "Infostan" uz novu objedinjenu uplatnicu dostavio i mogućnost potpuno dobrovoljnog osiguranja imovine i stana, prenosi Tanjug.

U tom preduzeću objašnjavaju da je reč o neobavezujućoj ponudi "Đenerali osiguranja Srbija" građanima da osiguraju domaćinstvo i stvari u njemu za 200 dinara mesečno.

Prijava za osiguranje vrši se plaćanjem računa "Infostana" na kome se nalazi stavka "osiguranje domaćinstva", čime se u tekućem mesecu ugovara osiguranje za naredni mesec.

Prihvatanjem ponude domaćinstvo je osigurano u narednom mesecu od požara i eksplozija, udara groma, oluje, grada, topljenja prekomernog snega, provalne krađe i razbojništva, loma ugrađenih instalacija, izliva vode iz instalacija...

"Ukoliko korisnik usluga 'Infostana' ne želi ovu vrstu osiguranja stana i imovine dovoljno je da ukupan iznos objedinjene usluge naznačene na uplatnici umanji za 200 dinara. Na taj način neće biti aktivirana polisa osiguranja", stoji u saopštenju.

Građani koji uplate pun iznos naznačen na uplatnici, a ne žele ovu vrstu usluge mogu da se obrate "Infostanu" nakon čega će im naredni račun biti umanjen za taj iznos.

Procedura odjave osiguranja je omogućena na više načina, pozivom besplatnog broja 0800-222-579, slanjem SMS poruke na broj 064-811-22-22, slanjem mejla ili dopisa, lično u prostorijama "Đenerali osiguranja" i "Infostana", kao i neplaćanjem premije osiguranja.

Kako se dodaje, jednom plaćeno osiguranje ne stvara obavezu plaćanja ubuduće, jer se osiguranje ugovara iz meseca u mesec.

Savez nezavisnih organizacija potrošača je dao saglasnost na Protokol o načinu rada i sprovođenja usluge osiguranja i potvrdio da je ovakav način naplate osiguranja u potpunosti u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, dodaje se u saopštenju Infostana.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво