Читај ми!

Sertić najavljuje novi Zakon o ulaganjima

Novi zakon o ulaganjima, koji će se naći na jednoj od narednih sednica republičkog parlamenta, poboljšaće položaj investitora u Srbiji i garantovati im sva ona prava koja imaju u najrazvijenijim zemljama, pre svega Evropske unije, izjavio je srpski ministar privrede Željko Sertić.

Ministar Željko Sertić je prilikom obilaska pogona nemačke kompanije "Drekslmajer" u Zrenjaninu, zajedno sa ministarkom za Evropu i regionalne odnose nemačke pokrajine Bavarske Beate Merk, rekao da su kao primer pri pravljenju zakonskog predloga poslužili svetski modeli i način na koji oni funkcionišu, prenosi Beta.

"Trenutno se Zakon nalazi u samoj završnoj finalizaciji razgovora između našeg zakonodavstva i ministarstava, Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, jer želimo da imamo njihovu potpunu saglasnost oko svih tačaka, čiji će nam kredibilitet omogućiti značajnije investicije u Srbiji", rekao je Sertić.

Kako je naglasio, želja je da Srbija bude najbolja zemlja u regionu za investitore i to će uraditi upravo kroz novi zakon o ulaganjima.

"Zato nam je veoma važno da svaka reč i svaki član zakona bude do detalja sproveden na pravi način, kako bismo i na taj način mogli da pokažemo našu opredeljenost ne samo prema evropskim intergacijama, već i da budemo dobri domaćini svim kompanijama koje žele da prošire proizvodnju", rekao je ministar.

Sertić je ukazao i da je namera da se, kroz različite druge mere koje će biti definisane u budućnosti, što veći broj domaćih malih privrednika uključi u velike industrijske komplekse i da što veći broj snabdevača bude iz domaćih kompanija i da se ujedno poveća domaće učešće poveća.

Merk: Srbija je stabilna zemlja za investitore

Beate Merk je izjavila da, u kooperaciji Srbije i Bavarske, Srbija ima velike prednosti, jer ima veliki broj kvalifikovanih radnika i mladih ljudi koji su akademski obrazovani.

Ističe i da je prednost je u tome što je Srbija stabilna zemlja i napreduje na reformskom putu, što olakšava i saradnju sa Bavarskom.

"Za investitore je važno da imaju pravu sigurnost i u tome je Srbija zaista napredovala", rekla je Beate Merk u "Drekslmajeru".

Kako je dodala, kompanija "Drekslmajer" je značajna i zbog toga što pruža priliku za zapošljavanje velikog broja žena, a posebno je raduje što će ta kompanija početi da radi po sistemu dualnog obrazovanja, gde će biti uključene i žene.

Sertić je rekao da je Dreklsmajer jedan od desetak velikih kompanija koje posluju u Srbiji i koje imaju značajnu proizvodnju i zapošljavaju preko 3.400 radnika, kao i da u Srbiji posluje oko 400 kompanija sa nemačkim kapitalom.

Kompaniju "Drekslmajer" i poslovanje u Zrenjaninu gostima je predstavio generalni direktor pogona Drekslmajer u tom gradu Andreas Veber, a pogone su danas obišli i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i Goran Knežević.

"Drekslmajer Grup" posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca i izvoznika u regionu, u pogonima te kompanije montiraju se električne instalacije za proizvođače vrhunskih automobila.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво