Читај ми!

Potpisan akcionarski ugovor o "Severnom toku 2"

Ruska gasna kompanija "Gasprom" i njeni evropski partneri potpisali su akcionarski ugovor o izgradnji gasovoda "Severni tok 2", koji prema planu treba da prolazi ispod Baltičkog mora do Evrope.

Gasprom, EON, BASF/Vinteršel, OMV, "Enži" i "Rojal dač šel" oformili su novi konzorcijum za realizaciju ovog projekta, prenosi Tanjug.

U tom konzorcijumu, "Gasprom" će, kako javlja ruska agencija Tas, imati udeo od 51 odsto, u rukama EON-a, Šela, OMV-a i BASF-a biće po deset odsto, a devet odsto akcija će pripasti francuskom Enžiju.

Konzorcijum bi predvođen Gaspromom, koji je troškove projekta procenio na 9,9 milijardi evra, trebalo da izgradi gasovod kojim bi se transportovalo do 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje od Rusije do Nemačke preko Baltičkog mora, a planirano je da novi gasovod do kraja 2019. godine počne sa isporukama.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи