Читај ми!

Otvoren Bruski put na ulazu u Kruševac

Ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je Bruski put, dugačak 1,7 kilometara, kojim je Kruševac dobio još jedan moderan prilaz gradu.

Nakon presecanja vrpce, Zorana Mihajlović je najavila da će Putevi Srbije u ovoj godini uložiti više od šest miliona evra u lokalne samouprave i gradove, samo u izgradnju puteva, prenosi Tanjug.

"Ovo je lep i moderan put, kakav Kruševac zaslužuje", rekla je Mihajlović, ističući da je to najveća investicija u Kruševcu u poslednjih 13 godina, kada je u pitanju putna infrastruktura.

Ona je dodala da je Bruski put značajan i kao turistički pravac, jer je ujedno i putni pravac ka Kopaoniku.

Mihajlović je, na pitanje novinara, rekla da će se graditi i takozvani Moravski koridor, auto-put od Pojata do Preljine i da se sada razmatra sa kim ćemo ga graditi i model finansiranja.

Ona očekuje da će informacije o gradnji tog auto-puta biti poznate narednih meseci.

Direktorka preduzeća "Kruševacput" Zorica Stanković objasnila je da je završetak radova na saobraćajnici kasnio jer su se tražili modeli za ušteda, pa je projekat umesto prvobitnih 260 koštao 200 miliona dinara.

Radovi na izgradnji četiri trake na ulazu u Kruševac iz pravca Busa prvi put su otvoreni 14. oktobra prošle godine, na Dan oslobođenja Kruševca, da bi posle nekoliko dana bili prekinuti uz obrazloženje da se radi novi projekat kako bi se ostvarila ušteda i da će biti nastavljeni na proleće.

Radovi su ponovo počeli stredinom marta ove godine, a rok za završetak je bio 65 radnih dana.

Otvaranju saobraćajnice je prisustvovao i ministar odbrane Bratislav Gašić koji je rekao da je tu jer je taj projekat započeo dok je on bio gradonačelnik Kruševca.

Zahvalio je Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje je izdvojilo značajna sredstva za Kruševac u prethodnih godinu dana.

"Idemo dalje, imamo još novih planova, postavićemo ogradu za kružni tok na početku Brusnog puta i postaviti zaštitu od buke", rekao je Gašić, dodajući da će se raditi i druge saobraćajnice, kao alternativni pravci. 

Slede intenzivni razgovori o dolasku "Tatre" 

Ministar Gašić najavio je da će narednih mesec dana biti intenzivirani razgovori o dolasku češke firme "Tatra" u kruševačko preduzeće "14. oktobar" i u pribojski FAP.

"Jedna od glavnih tema zajedničke sednice česke i srpske vlade jeste dolazak Tatre u 14. oktobar i FAP", rekao je Gašić novinarima nakon otvaranja Bruskog puta u Kruševcu.

Gašić je istakao da postoji podrška premijera Srbije i Češke, Aleksandra Vučića i Bohuslava Sobotke, da se projekat sprovede do kraja.

Gašić je podsetio da je "Tatra" jedna od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju kamiona i teških vozila.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji sa češkim premijerom Bohuslavom Sobotkom, pre dva dana u Beogradu, najavio da je češka kompanija "Tatra" zainteresovana da dođe u Srbiju i dodao da veruje da će naši uslovi biti zadovoljavajući i da će Česi želeti da investiraju. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара