Poreska uprava: Rekordna naplata poreza u avgustu

Poreska uprava Srbije saopštila je da je u avgustu 2015. ukupno naplatila 60,5 milijardi dinara poreza, što je nepunih pet milijardi dinara više od planiranog iznosa.

Kako se ističe u saopštenju Poreske uprave, proteklog meseca je ostvarena najveća naplata poreza od početka 2015. godine, prenosi Beta.

"Ukupan indeks naplate u avgustu iznosi 108,7, i nastao je kao rezultat naplate koja je poboljšana i u naplati poreza na dohodak, poreza na dodatu vrednost kao i naplati akciza. Jedino je porez na dobit preduzeća realizovan na približno planiranom nivou, dok su svi ostali segmenti značajno viši", precizira Poreska uprava.

U saopštenju se ističe da je ukupna naplata poreza u avgustu 2015. godine u odnosu na isti mesec pre godinu dana viša za 11,1 milijardu dinara, odnosno 22 odsto.

Direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković je izjavila da takav porast naplate vidi i kao interni rezultat rada zaposlenih, ali i kao rast poverenja poreskih obveznika u Poresku upravu kao instituciju.

"Nastavićemo sa aktivnostima ujednačavanja poreskog tretmana prema svim obveznicima jer smatram da je to pravi put za sticanje poverenja svih obveznika i dalji rast ukupne naplate. Takođe, nastavićemo sa intenzivnim aktivnostima na naplati poreza ali i pooštravanju fiskalne discipline i u budućem periodu", istakla je Marković.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво