Читај ми!

"Državi važna profitabilna aviokompanija"

Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" ne daje olakšice samo "Er Srbiji", već i svakoj kompaniji koja ispuni određene kriterijume, izjavila je potpredsednica vlade, ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Istakla je da je za državu važno da ima stabilnu i profitabilnu aviokompaniju.

Na konstataciju novinara da se mogu čuti komentari da "Er Srbija" posluje profitabilno jer ne plaća aerodromske takse, Mihajlovićeva je rekla da rezultati poslovanja te aviokompanije za prvih sedam meseci ove godine u odnosu na isti prošlogodišnji period pokazuju da je u svim segmentima ostvaren rast veći od 25 odsto - u prevozu putnika, tereta, zapošljavanja i ostalim, prenosi Tanjug.

"Nijedna brojka ne govori da je došlo do bilo kakvog pada, naprotiv, svuda imamo rast", rekla je Mihajlovićeva koja je danas obišla sedište "Er Srbije".

Mihajlovićeva je istakla da zbog toga ne vidi probleme u bilo kakvoj vrsti olakšica i da je državi važno da ima stabilnu nacionalnu aviokompaniju koja pravi prihod, dobit i ima trend rasta.

"Ono što mi stalno zaboravljamo jeste šta smo imali pre 'Er Srbije', odnosno kakvu smo aviokompaniju imali, i to da li je poslovala na održiv način - nije, bila je u gubicima i u ozbiljnim problemima i bez ikakvih rezultata, dok sada imamo kompaniju koja svakog dana i meseca pravi određene korake napred", rekla je potpredsednica Vlade.

"Sve informacije dostupne u skladu sa zakonom"

Mihajlovićeva je rekla da su svi funkcioneri dužni da objavljuju informacije od javnog značaja u skladu sa zakonom, kao i da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture otvoreno po tom pitanju i da odgovara na sve zahteve.

"Verujem i nadam se da svi u državi koji su na bilo kojim funkcijama - ministri, direktori i drugi, treba da poštuju zakon", rekla je Mihajlovićeva, upitana da prokomentariše nedavno istraživanje BIRN-a i upozorenja poverenika da građani sve teže dolaze do informacija od javnog značaja.

Naglasila je da je bila otvorena po pitanju javnosti informacija i kada je ranije vodila Ministarstvo energetike.

"Ne postoji nijedan jedini zahtev koji je došao na moje ime ili ime ministarstva ili kao potpredsednika vlade da nisam u najkraćem mogućem periodu odgovorili, u skladu sa zakonom. Dnevno dobijamo veliki broj zahteva po pitanju broja savetnika, visini plata, projekata, ugovora... i imamo troje ljudi koji se samo time bave", istakla je Mihajlović.

Kada je reč o kaznama za one koji nedostavljaju informacije, Mihajlović kaže da bi trebalo pokrenuti izmene zakona ako oni koji se bave tom oblašću smatraju da kazne treba da budu više.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи