Читај ми!

Mihajlović: “Koridori” i “Putevi” nisu problem za MMF

MMF će u drugoj reviziji aranžmana sa Srbijom pozitivno oceniti rezultate Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kaže resorna ministarka Zorana Mihajlović. Kašnjene u spajanju "Koridora" i "Puteva Srbije" nije postavljeno kao problem, napominje Mihajlovićeva.

"Misija je bila mnogo više zainteresovana za to kako se realizuju projekti i kako kompanije (Putevi Srbije i Koridori Srbije) trenutno rade, pošto je građevinska sezona u punom jeku, a nakon završetka sezone, u novembru, razgovaraće se o problemima u spajanju i da li će se raditi dodatne ekonomske analize", rekla je Mihajlovićeva posle sastanka sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda, prenosi Beta.

Na pitanje kako Vlada može da ubedi građane da poštuju pravila kada više od osam meseci ne može da sprovede svoju odluku o spajanju preduzeća i zašto je nije odložila, Mihajlovićeva je rekla "neka stoji odluka, polako, sve ćemo rešiti" i dodala da je Ministarstvo pripremilo svu dokumentaciju.

Mihajlovićeva je navela da je sa predstavnicima MMF, Svetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) razgovarala i o restrukturiranju "Železnica Srbije" i da se taj proces realizuje po planu.

"U septembru ćemo imati predlog konsultanta ne samo o optimalnom broju zaposlenih nego i o optimizaciji kompletne železničke infrastrukturne mreže. To ćemo razmotriti zajedno sa Svetskom bankom, EBRD-om, poslovodstvima i sindikatima, sigurno je da u ovoj godini neće biti otpuštanja radnika", rekla je Mihajlovićeva.

Na pitanje novinara oko zamerki MMF-a na manje trošenje za kapitalne investicije nego što je planirano budžetom, Mihajlovićeva je odgovorila da je njeno ministarstvo do sada potrošilo 60 odsto predviđenog novca, što je po planu, i da će do novembra biti utrošena sva sredstva za kapitalne investicije.

Mihajlovićeva je istakla i da je ubrzana realizacija projekata i gradnja na auto-putu na Koridoru 10.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво