Читај ми!

"Otvara se 86 kilometara auto-puta ove godine"

Ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će ove godine u Srbiji biti otvoreno 86 kilometara auto-puta i obnovljeno više od 120 kilometara puteva u zemlji.

Zorana Mihajlović je tokom obilaska radova u Ulici Vase Albanca, koja je deo državnog puta u Svrljigu, rekla novinarima da će u plan za sledeću godinu ući i gradnja puta od Svrljiga do Babinog zuba, što je neophodno za razvoj tog dela Srbije i turizma.

"Ne postoji mali i veliki grad, niti mala i velika ulica, pa nije Beograd Srbija", poručila je Mihajlovićeva napomenuvši da svake nedelje obilazi saobraćajnice u Srbiji na kojima se izvode radovi, prenosi Tanjug.

Rekla je da će za nekoliko dana biti završeni radovi na proširenju Ulice Vase Albanca i naglasila da je za razvoj turizma na Babinom zubu važno da se uradi i put od Svrljiga.

Mihajlovićeva je istakla da se na Koridoru 10 radi brže nego prethodnih godina i da se trenutno gradi 10 puta više u Srbiji nego 2012. godine.

Podsetila je da će u narednom periodu biti realizovan program obnove 1.100 kilometara puteva širom Srbije zahvaljujući kreditima Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj, Evropske investicione banke i iz budžeta Srbije u ukupnoj vrednosti od 400 miliona evra.

Mihajlovićeva je prethodno u Svrljigu otvorila bazen.

U 2016. biće obnovljen put Sokobanja–Knjaževac

Mihajlovićeva je danas najavila da će sledeće godine biti obnovljen put koji povezuje Sokobanju sa Knjaževcem i Zaječarom.

Prilikom posete Sokobanji, ona je rekla da je ta banja veliki turistički potencijal koji može mnogo više da se iskoristi, ali da je za to potreban dobar put kako bi do nje moglo brže da se dođe.

Ona je dodala da će ove godine biti završena obnova jednog dela puta, a da će u 2016. biti obnovljen potez prema Knjaževcu i Zaječaru.

Vršilac dužnosti direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak rekao je da je prošle godine kroz Srbiju auto-putem prošlo 37 miliona vozila i da se očekuje da će ove godine proći 38 miliona ukupno domaćih i stranih vozila.

Govoreći o Sokobanji, Drobnjak je naveo da je prošle godine obnovljeno oko pet kilometara puta Knjaževac–Sokobanja, da se ove godine radi 1,4 kilometra, dok će u 2016. biti mnogo više urađeno.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво