Читај ми!

Svetska banka zainteresovana za projekte u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je sa delegacijom Svetske banke, čiji su predstavnici zainteresovani za projekte Grada Beograda. Spremni su da se u njih uključe pružanjem savetodavnih usluga ili finansiranjem.

Siniša Mali se sastao sa izvršnim direktorom Svetske banke i predstavnikom Srbije u Bordu direktora banke Jorgom Fridenom, saopštila je gradska uprava, prenosi Tanjug.

Na sastanku je bilo reči o merama koje Beograd preduzima u oblasti privatizacija, grinfild investicija i projekata javno-privatnog partnerstva.

Bilo je reči i o saradnji Beograda sa Međunarodnom finansijskom korporacijom, koja je članica Grupe Svetske banke, na projektu javno-privatnog partnerstva za pružanje usluga tretmana i odlaganja otpada na deponiji Vinča, kao i mogućnosti za dalju saradnju na drugim projektima javno-privatnog partnerstva po istom modelu.

Prema rečima gradonačelnika, na sastanku je ocenjeno da je Beograd lider u Srbiji i regionu u projektima javno-privatnog partnerstva i da takva pozicija u budućnosti može samo da se učvrsti.

"U tom smislu, imamo punu podršku Svetske banke", podvukao je Mali koji je delegaciju Svetske banke pozvao na "Belgrade Investment Days",  koji će biti održani od 21. do 23. septembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво