Читај ми!

Jačanje saradnje sa Irakom u oblasti telekomunikacija

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je da će Srbija sa Irakom potpisati sporazum o saradnji u oblasti telekomunikacija koji bi trebalo da olakša učešće srpskih kompanija na tenderima u Iraku.

Rasim Ljajić je, nakon sastanka sa ministrom telekomunikacija Iraka Hasanom Kadimom el Rašidom, rekao da će sporazum, koji će biti potpisan tokom boravka iračke delegacije u Srbiji, biti osnov za dalju saradnju dve zemlje, prenosi Beta.

Naglasio je da očekuje da će kompanije iz Srbije imati znatan udeo u obnovi Iraka.

Ljajić je rekao da je sa ministrom telekomunikacija Iraka danas razgovarao o formiranju zajedničkih preduzeća koja bi olakšala učešće na tenderima u Iraku u oblasti telekomunikacija, ali i o uspostavljanju saradnje između naučnih institucija dve zemlje.

"Srbija je zainteresovana i za izvoz telekomunikacione opreme u Irak, a iračka delegacija će tokom boravka u Srbiji posetiti i dve fabrike iz te oblasti, u Jagodini i Novom Sadu", rekao je Ljajić novinarima u Palati Srbija.

Prema njegovim rečima, Irak je tržište koje je dobro poznato ovom prostoru, jer je nekada više od 50.000 građevinskih radnika sa prostora bivše Jugoslavije radilo u toj zemlji, najviše u građevinskoj industiji, dok se oko 3.000 studenata iz Iraka školovalo u Beogradu, među kojim je i sadašnji direktor Pošta Iraka.

Irački ministar telekomunikacija rekao je da Srbija i Irak mogu da ostvare jako dobru akademsku, tehničku i saradnju u obnovi infrastrukture njegove zemlje.

"Postoji duboka veza dve zemlje još iz doba Jugoslavije. Pozivam kompanije iz Srbije da dođu u Irak, jer je stabilan, a i sigurnost u zemlji je na dosta visokom nivou", rekao je Rašid.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво