Antić: Vlada sutra odlučuje o poskupljenju struje

Vlada Srbije će sutra odlučiti o poskupljenju struje, najavio je ministar rudarastva i energetike Aleksandar Antić.

"Vlada pokušava da približi stavove sa MMF-om oko manjeg poskupljenja struja i odluka će biti doneta sutra", rekao je Antić novinarima u Obrenovcu, prenosi Beta.

Antić je prilikom obilaska Termoelektrane "Nikola Tesla" istakao da se i danas razgovora o poskupljenju struje, a da će sutrašnjoj sednici Vlade biti utvrđen predlog, koji odobrava Agencija za energetiku.

"Nadam se da će MMF uvažiti naše razloge da poskupljenje bude u iznosu koji očekuju", rekao je Antić.

MMF je, sporazumom sa Srbijom, tražio da struja od 1. aprila poskupi 15 odsto.
Na pitanje navinara na osnovu čega očekuje da MMF uvaži razloge da struja poskupi u manjem procentu, Antić je rekao da Vlada ima jake argumente, među kojima su i uštede koje će biti postignute reorganizacijom EPS-a.

"Premijer i ja ćemo učiniti sve da zbog teške socijalne situacije u Srbiji rast cene struje bude manji, ali mora da se vodi računa i o održivom poslovanju EPS-a", kazao je Antić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво