EPS okreće novu stranicu poslovanja

Elektroprivreda Srbije menja organizaciju kompanije - 14 privrednih društava potpisala su ugovor i saglasila se o pripajanju u tri preduzeća u okviru EPS-a, koja će zvanično startovati 1. jula. To je prva faza reorganizacije tog javnog preduzeća

Prva celina, Javno preduzeće "EPS" - objedinjuje proizvodnju struje i uglja i u njega ulaze sve hidrolektrane, rudnici i termoelektrane. Drugo preduzeće je "EPS Distribucija" koja čine svih pet Elektrodistribucija, a treće je "EPS Snabdevanje", i ono ostaje kao do sada. 

Nova organizacija, nova pravila, a cilj su, kažu, uštede i efikasniji rad.

Generaglni direktor EPS-a Aleksandar Obradović kaže da više neće imati potrebe da kompanija ima 14 IT direktora, 14 direktora pi-ar službi ili 14 finansijskih direktora.

"Očekujemo velike uštede i u nabavkama, sada se konačno otvara mogućnost da centralizujemo nabavke i da bolje upravljamo našim skladištima", kaže Obradović.

Iako se o višku zaposlenih još nije razgovaralo, zna se da je EPS-ova administracija glomazna a da manjka ima u proizvodnji. Efikasnijim radom EPS će ulivati više novca u državnu kasu a korist će, poručuju, imati i građani.

"Imaćemo zagarantovanu istu cenu električne energije za naše sve tarifne kupce u kategoriji domaćinstva. Znači i nivo usluge i cena i sve će biti pod jednakim uslovima", kaže Obradović.

U EPS-u kažu da će se novom organizacijom konačno znati ko je za šta odgovaran.

"Kao što je i rekao direktor sada preuzima potpunu odgovornost za kompaniju, preuzima odgovornost za njenu efikasnost. On može da kontroliše kompaniju u celosti i može da napravi strategiju za nekoliko godina i to je nešto što od direktora tako velike kompanije očekujemo", kaže Mijat Lakićević iz "Novog magazina".

Ako sve bude išlo po planu, sredinom iduće godine EPS treba da postane akcionarsko društvo.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара