Читај ми!

U akciji staro za novo, "Fijat" udvostručio prodaju

Fabrika "Fijat Krajsler Automobili Srbija" pokrenila je prodajnu akciju - reciklirajte svoje staro vozilo i ostvarite popust za kupovinu novog. Najveća ušteda je kod kupovine "Fijata 500 l", kada reciklirate automobil star preko 25 godina i tada je popust 2.500 evra. Procedura je jednostavna, a odziv građana više nego dobar.

Pojedini prodajni centri "Fijata" primenjujući ovu metodu udvostručili su prodaju u prvoj polovini maja.

U predhodnoj akciji reciklaže, kada se prodavo popularni "fijat punto" - 2009. godine reciklirano je oko 13.000 automobila. Tada je postojala i državna subvencija da se stari automobili ekološki zbrinu.

U novoj akciji, kompanija iz Kragujevca daje popuste na reciklažu, ali i za zamenu automobila staro za novo koji se kreću od dve do sedam hiljada evra. U reciklažnim centrima budući kupci nemaju dodatnih troškova.

"Procedura traje do 20 minuta, vozilo mora da bude kompletno, mi ga slikamo, zatim skidamo tablice i dajemo ih vlasniku da ih odjavi. Ukoliko je on to već učinio, procedura se završava", kaže Slobodanka Stamenić iz Centra za reciklažu.

Dileri koji prodaju "Fijatova" vozila kažu da građani dobro reaguju na ovu akciju, prodaja je skočila duplo.

U Novom Sadu za dve nedelje putem reciklaže prodato je 30 vozila. Vlasnici starih vozila teško se odvajaju od svojih ljubimaca i odlažu što više da ih predaju sve dok ne dobiju novo vozilo.

"Naravno da su to emotivne stvari. Međutim, automobili koje mi nudimo su tehnološki mnogo napredniji i udobniji, tako je njihovo zadovoljstvo veće prilikom preuzimanja novog nego prilikom rastajanja od starog automobila", kaže Sava Stojanov  iz "Autokuće Stojanov" iz Novog Sada.

U Fabrici "Fijat Krajsler Automobili Srbija" nastavljaju sa ovom akcijom. Glavni oslonac u kampanji su prodavci "Fijata".

"Slične akcije postojale su i Italiji i u drugim zemljama Evropske Unije. Ovo je pokušaj da kao domaći proizvođač damo primer kako treba raditi na zaštiti čovekove okoline. Nastavljamo akciju i tokom leta", navodi komercijalni direktor FCA Umberto Janučeli.

Ovo je akcija koju ne finasiraju ni država ni poreski obeveznici, kažu u "Fijatu". Oni žele da rasprodaju zalihe svojih automobila, ali i da podignu ekološku svest novih kupaca.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво