Читај ми!

Vučić: Zakleo sam se na Ustav Srbije, a ne drugima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, govoreći o spremnosti za diverzifikaciju gasnih izvora, da radi u interesu građana Srbije, a ne bilo koje velike sile.

"Zakleo sam se na Ustav Srbije, pred srpskom zastavom i odgovaram građanima Srbije, a ne bilo kojoj drugoj velikoj sili", rekao je Vučić novinarima u Palati "Srbija", gde je učestvovao na okruglom stolu "Region uspeha", prenosi Tanjug.

Ponovio je da je Srbija spremna za diverzifikaciju gasnih izvora, jer ne sme da dozvoli da 2019. godine nema odakle da uzima gas.

Premijer je objasnio da od 2019. godine Srbija neće više moći da preuzima ruski gas iz pravca Mađarske na Beregovu, te da će se naći u teškoj situaciji.

"Mi smo spremni da prihvatimo gas od Rusa, samo mi recite odakle stiže taj gas? Da li preko Turske i Grčke i ko nam to garantuje, ili stiže preko Bugarske, jer je očigledno da preko Beregova neće da stiže", rekao je Vučić.

Premijer je rekao da Srbija iz Azerbejdžana može da dobije 300 ili 400 miliona kubnih metara gasa, što nije dovoljno za fabrike i stanovništvo, a da bi gas sa Krka bio tri puta skuplji.

Ponovio je da je njegov posao da učini sve kako bi u budućnosti postojala mogućnost izbora i sigurnog snadbevanja gasom.

"Ja sam kriv ako 2019. godine mi gas nemamo", rekao je Vučić.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво