Читај ми!

Otvoren "Zemun park"

"Zemun park", prvi maloprodajni park u Beogradu, koji je rezultat ulaganja izraelske MIVNE grupe, otvoren je u prisustvu gradonačelnika Siniše Malog, ambasadora Izraela Jozefa Levija, predstavnika opštine, EBRD-a i investitora.

Na površini od 16.000 kvadrata, građani imaju mogućnost da kupuju u radnjama brojnih domaćih i stranih brendova, a reč je o završetku prve faze u kojoj je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) investirala 25 miliona evra, prenosi Tanjug.

Kako je rečeno na otvaranju, uskoro će uslediti i druga faza projekta zahvaljujući kojoj će biti obezbeđen dodatni prostor od 15.000 kvadrata na kojem će biti još sadražaja.

Gradonačelnik Siniša Mali rekao je na ceremoniji otvaranja da je reč o prvom maloprodajnom parku koji predstavlja novu šoping zonu u Beogradu.

"Zahvaljujući toj investiciji od 25 miliona evra, omogućeno je otvaranje 300 novih radnih mesta, što je veoma značajno za Beograd i Srbiju", istakao je Mali.

Gradonačelnik je zahvalio ambasadoru Izraela i predstavicima izraelske grupe, ističući da ih očekuju krajem godine na polaganju kamena temeljca za drugu fazu, koja će omogućiti otvaranje još 300 radnih mesta.

Mali je rekao da Vlada Srbije, kao i Beograd, nastoje da omoguće i podstaknu investitore da ulažu u našoj zemlji, a kao jedan od primera naveo je izdavanje građevinske dozvole koja sada teče po ubrzanoj proceduri.

Ambasador Izraela Jozef Levi rekao je da maloprodajni park predstavlja Zemun i Beograd u novom ruhu.

"Ovde smo jer verujemo u vas i vašu bolju ekonomsku budućnost", poručio je Levi dodajući da je Zemun bio odličan izbor i da je lokacija za izgradnju parka veoma dobra.

"Očekujem uspeh i želim da 'Zemun park' bude dobra i uspešna priča" rekao je Levi.

Direktorka EBRD-a Klaudija Pendred podsetila je da je ta institucija podržala ovaj projekat jer ritejl sektor u Srbiji zaslužuje podršku.

Dodala je da je EBRD do sada ulagao znatna sredstva u brojne projekte u Srbiji, a da je sa predstavnicima "Fišman grupe", čija je "MIVNE grupa" ćerka firma, sarađivala i u drugim zemljama, te da se nada da će ta saradnja i dalje uspešno funkcionisati.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić rekao je da prvi ritejl park predstavlja "novo srce" Zemuna i da mu je drago što postoji interesovanje stranih i domaćih kompanija za ulaganje u Beogradu.

"Ova investicija doprinosi kreiranju dobrog poslovnog ambijenta, a uradili smo mnogo u prethodnoj godini", rekao je Matić i zahvalio investitorima na poverenju.

"MIVNE grupa" je vodeća izraelska grupacija u oblasti upravljanja imovinom i izgradnje komercijalnih sadržaja, koja rukovodi sa više od četiri miliona kvadrata širom sveta.

U okviru svečanog otvaranja "Zemun parka" organizovan je i bogat muzički program.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи