Читај ми!

Vujović: Veće plate i penzije kad se steknu uslovi

Ministar finansija Dušan Vujović rekao je da će plate i penzije biti povećane čim se steknu uslovi, odnosno kada se završi fiskalna konsolidacija.

"Stalno razmišljamo kada ćemo reći da je terapija fiskalne konsolidacije završena i da možemo da idemo na sledeći korak. To ćemo uraditi čim se stvore uslovi", rekao je Vujović novinarima u Narodnoj banci Srbije, preneo je Tanjug.

Ministar je, odgovarajući na pitanje kada bi moglo doći do povećanja plata i penzija i da li je zbog toga moguća promena aranžmana sa MMF-om, odgovorio: "Mi se ponašamo tako da poštujemo sve potpisane dogovore, ali nam je cilj boljitak Srbije. Ne želimo da štedimo zbog štednje, mi sada štedimo da bismo smanjili deficit i još uvek nismo izašli iz toga".

Naveo je da je svaki dinar koji je ušteđen u prethodnom periodu usmeren na smanjenje deficita.

"Time ćemo smanjiti novo zaduživanje, kao i ukupan dug i preokrenućemo učešće duga u bruto društvenom proizvodu. Kada to ostvarimo i krenemo putem boljitka, samo je pitanje dana kada ćemo moći da povećamo sve rashode, počev od izdvajanja za škole, bolnice, do plata i penzija", rekao je Vujović.

Istakao je da je važno da izdvajanja budu održiva.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи