Antić: Ne odustajemo od koncepta reorganizacije EPS-a

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da Vlada Srbije neće odustati od koncepta reorganizacije Elektroprivrede Srbije, kojim je predviđeno da bude formirano jedinstveno ekletrodistributivno preduzeće za celu Republiku u koje će ući i Elektrovojvodina.

Antić je novinarima rekao da nije dobro što predstavnici pokrajinske administracije i jedan broj političkih stranaka u Vojvodini pokušavaju da politizuju temu koja je vezana za restrukturiranje EPS-a, tako što zahtevaju da elektrodistributivno preduzeće Elektrovojvodina ostane posebno preduzeće, prenosi Beta.

"Mi ostajemo čvrsto pri našem konceptu. EPS će se reorganizovati i restrukturirati u moderno preduzeće i nećemo dozvoliti da se ovo pitanje politizuje na jedan ovako prizeman dnevnopolitički način. EPS je jedan izuzetno ozbiljan i značajan sistem za budućnost ove zemlje i ne bi trebalo u ovoj fazi kada se nalazi u procesu konsolidacije teme vezane za EPS da se koriste u dnevnolitičke svrhe", istakao je Antić.

Srpski ministar energetike je rekao da neko manipuliše pokrajinskom javnosti potpuno netačnim podatkom da će "neko da utopi" Elektrovojvodinu u Elektrodistribuciju Beograd.

"Sistem je potpuo drugačiji. Pravi se operater distributivnog sistema i u tog operatera ulazi svih pet postojećih kompanija. To je zato što hoćemo da napravimo efikasan, moderan sistem. I ono što je za građane najvažnije, hoćemo da obezbedimo da na čitavoj teritoriji Republike Srbije imamo potpuno identične troškove distribucije struje", rekao je ministar.

Antić je istakao da bi posledica ostajanja sadašnje šeme bila da u pojedinim gradovima i opštinama budu potpuno različiti troškovi dustributivnih sistema.

"Stav Vlade, stav mog ministarstva je da to mora biti jedan sistem u kome će cena tih usluga biti jedinstvena", rekao je srpski ministar energetike.

Antić je istakao da "posebno zabrinjava činjenica da pokrajinski sekretar za energetiku pokazuje toliku dozu nepoznavanja procesa koji su u toku u EPS-u, da ne razume da se pravi potpuno novi operater distributivnog sistema na nivou cele Republike i u koji će ući svih pet postojećih eletrodistributivnih sistema, a samim tim i Elektrovojvodina".

"Ako kolegama iz Pokrajinskog sekretarijata za energetiku nešto nije razumljivo u našem konceptu vrata mog ministarstva su uvek otvorena. Nismo, nažalost, imali bilo kakav poziv da razgovaramo na tu temu. Da smo ga imali pretpostavljam da bi kolegama to dobro pojasnili", rekao je ministar energetike Srbije.

Dodao je da je "obaveza svih u Vladi, a verujem i svih javnih poslenika, da obezbedimo da ova država ima budućnost, a deo te budućnosti je bez ikave dileme snažna i moćna Eletroprivreda Srbije, ali da bi ila jaka i moćna ona mora biti daleko bolje organizovana nego što je danas".

On je istakao i da građani Vojvodine moraju da znaju da je imovina Elektrovojvodine već decenijama imovina EPS-a, da tu imovinu neće odneti bilo gde, da će tamo ostati ti isti ljudi da rade, već će samo doći do nekih organizacionih promena.

"To je jedan trend u većini zemalja da je opetrater koji pruža kvalitetnu identičnu uslugu na teritoriji čitave države. Nema trunke bilo kave potrebe za bilo kakvom politizacijom", istakao je Aleksandar Antić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво