Ruski investitori u potrazi za IT projektima u Srbiji

U Beogradu je organizovana konferencija na kojoj će se šest ruskih investitora upoznati sa projektima iz oblasti informacionih tehnologija iz Srbije i regiona, u koje su spremni da ulažu.

Organizatori događaja su IT park iz Kazana, Tatarstan, firma "Motsni konsalting" iz Srbije i biznis agencija "Flanders investments" iz Belgije, prenosi Tanjug.

Igor Motsni, predstavnik "Motsni konsaltinga", rekao je da je Beograd izabran za prvi grad u kome će biti održana takva investiciona konferencija za IT stručnjake iz Srbije i regiona, koja se već tri godine održava u Rusiji.

"Cilj ovog događaja je da investitori iz Rusije pronađu interesantne projekte iz Srbije i celog regiona u koje bi bili spremni da ulažu, značaj ovog događaja je što ovi investitori nisu dolazili ranije ni u Srbiju ni u region", naveo je Motsni.

Investitori će imati priliku da pogledaju 20 prezentacija - 17 iz Srbije, dve iz Hrvatske, jednu iz Španije, a danas će svoje projekte predstaviti pre svega mlade IT kompanije koje traže ulagače kako bi realizovali svoje ideje, rekao je Motsni.

"Do konkretnih projekata još nije došlo, ali mi se nadamo da će, posle ovog događaja, biti neka saradnja između investitora i domaćih IT firmi", naveo je Motsni.

Najavljuje da će posle Beograda, ovakve konferencije biti organizovane i u Novom Sadu, Istanbulu i Dubaiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво