"Er Srbija" na svetskom sajmu "Ekspo Milano"

Nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" učestvuje na manifestaciji "Ekspo Milano 2015". U skladu sa motom sajma "Nahranimo planetu", biće predstavljena vrhunska ponuda hrane i pića, kao i specijaliteti omiljeni svim putnicima - urnebes salata i uštipci. "Er Srbija" će prezentovati i program efikasne potrošnje goriva.

Avio-kompanije "Al Italija" i "Etihad ervejz", članice alijanse u kojoj se nalazi i naš avio-prevoznik "Er Srbija", otvorile su zajednički paviljon na manifestaciji "Ekspo Milano 2015". Ovo je i svojevrsna promocija strateškog partnerstva "Al Italije" i "Etihada", koji je postao vlasnik 49 odsto kapitala italijanskog prevoznika.

Od danas do 20. maja, "Er Srbija", kao deo alijanse, držaće svakodnevne prezentacije na impresivnom dvospratnom paviljonu "Al Italije" i "Etihad ervejza", koji se prostire na 1.150 kvadratnih metara i zauzima centralno mesto u okviru izložbenog prostora.

Jedan segment multimedijalne prezentacije publici predstavlja vrhunsku ponudu hrane i pića "Er Srbije", koju će predstaviti glavni kuvar ketringa Zoran Mišković.

Mišković će prikazati menije naše avio-kompanije i posetiocima spremati srpske specijalitete, u skladu sa motom sajma "Nahranimo planetu".

Tu će biti tipično srpska jela - urnebes salata i uštipci, koja su veoma popularni kod putnika svih nacionalnosti, ali i naša domaća vina.

Još jedan važan aspekt prezentacije je koncept održivog razvoja "Er Srbije", koji je izražen kroz program efikasne potrošnje goriva, kao i njen doprinos naporima avio-industrije da smanji emisiju ugljen dioksida i ostvari cilj Međunarodne asocijacije za avio-saobraćaj (IATA) da se do 2050. zagađenje smanji za 50 odsto.

Inače, za prvih deset dana rada Univerzalne svetske izložbe "Ekspo 2015" u Milanu Paviljon Srbije posetilo je više od 15.000 ljudi. 

Srpski paviljon u potpunosti je delo domaćih kompanija, a na galeriji Paviljona nalaze se eksponati Etnografskog muzeja.
 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара