Читај ми!

Mihajlovićeva: Letovi za Njujork do kraja godine

Potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović rekla je da će Srbija i SAD u narednih nekoliko nedelja potpisati sporazum o direktnim letovima, koji bi trebalo da budu uspostavljeni do kraja godine. "Uskoro će biti formirano preduzeće "Aerodromi Srbije" koje će objediniti aerodrome u zemlji", najavila je ministarka.

"Naša želja je da to uradimo do kraja godine, ali ako bude i u prvom kvartalu sledeće godine, to je ozbiljan iskorak", rekla je Mihajlovićeva, prenosi Tanjug.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekla je da je za sada u planu jedna destinacija – Njujork, ali da će se u narednom periodu razmatrati i letovi za druge gradove.

Istakla je da će uskoro biti formirano preduzeće "Aerodromi Srbije" koje će objediniti aerodrome u zemlji i upravljati njihovom infrastrukturom i uslugama.

Mihajlovićeva je rekla novinarima na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" da se radi na osnivanju tog preduzeća i da je za to nadležno pre svega Ministarstvo privrede i izrazila očekivanje da će se taj predlog vrlo brzo naći na sednici Vlade.

"Hoćemo da i drugi aerodromi u Srbiji posluju tako dobro kao aerodrom 'Nikola Tesla' u Beogradu", poručila je Mihajlovićeva koja je prisustvovala vatrogasnoj vežbi na aerodromu.

Prema njenim rečima, u okviru novog preduzeća sasvim sigurno naći će se i Aerodrom "Lađevci" kod Kraljeva koji će biti civilno-vojni aerodrom.

Mihajlovićeva je dodala da osnivanje "Aerodroma Srbije" nije više samo ideja i da je trenutno u toku postupak usklađivanja te odluke između ministarstava.

"Ministarstvo privrede kao resorno, kada je reč o preduzećima, uskoro će predložiti zaključak i očekujem što pre da ga vidim na sednici Vlade", rekla je ministarka.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić rekao je da će se aerodromima upravljati sa jednog mesta i da će tu biti objedinjene razne usluge, na primer lou kost, unutarputnički saobraćaj, robni saobraćaj, generalna avijacija odnosno privatni avioni i drugi oblici.

Dodao je da će nakon zaključka Vlade biti registrovano novo preduzeće "Aerodromi Srbije" i da će se onda razmatrati koje će sve aerodrome obuhvatiti i naveo da će svakako u sastav tog novog preduzeća ući niški aerodrom, "Lađevci", "Ponikve" kod Užica i drugi.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво