Prihod "Er Srbije" 39 miliona evra

U prva tri meseca aviokompanija "Er Srbija" ostvarila je prihod od 39 miliona evra, što je za 12 miliona evra više, odnosno 44 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Od januara do marta ove godine ukupan broj prevezenih putnika povećan je za 26 odsto, na 453.000 putnika, navodi se u saopštenju aviokompanije, prenosi Beta. 

Generalni direktor "Er Srbije" Dane Kondić rekao je da su rezulati u prvom tromesečju ove godine plod rasta podstaknutog razvojem mreže linija i proširenjem ugovora o zajedničkim letovima (kod šer partnerstva).

"Kao i tokom 2014. godine, nastavićemo da se fokusiramo na održavanje finansijske discipline i na kontrolu troškova", istakao je Kondić i dodao da će "Er Srbija" ove godine i investirati u dalji razvoj radne snage i unapređenje usluga.

"Er Srbija" nije objavila podatke o rashodima i bilans uspeha za prvi kvartal, a kako su agenciji Beta rekli u toj kompaniji, podaci o profitu i troškovima biće objavljeni u okviru rezulata za čitavu 2015. godinu.

U saopštenju se navodi da je kapacitet za prevoz putnika "Er Srbije" izražen kao proizvod raspoloživog broja sedišta i ukupno pređenih kilometara (Available Seat Kilometers - ASK) u prva tri meseca ove godine uvećan za 15 procenata i iznosio je 795 miliona.

Kada se radi o prevozu tereta, "Er Srbija kargo" je ostvario rast od 61 procenta u poređenju sa prvim kvartalom 2014. sa 875 tona prevezenog tereta u pra tri meseca ove godine.

"Er Srbija" trenutno zapošljava preko 2.300 ljudi, uključujući i zavisna preduzeća "Er Srbija ketering" i "Er Srbija graund servisiz".

Tokom prvog kvartala 2015. godine, "Er Srbija" putem kod šer sporazuma sa aviokompanijama "Adria ervejz", "Aeroflot", "Erberlin", "Er Frans", "Alitalija", "Bulgaria er", "Etihad ervejz", "Etihad ridženel" (čije letove obavlja Darvin erlajn), KLM i "Tarom" proširila mrežu odredišta za još 29.

"Er Srbija" počela je da radi kao nacionalni avioprevoznik Srbije Srbije 26. oktobra 2013, većinski vlasnik kompanije je država Srbija sa 51 odsto, a Etihad ervejz iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ima 49 odsto.

"Er Srbija" leti do više od 40 destinacija u Evropi, Mediteranu i Bliskom istoku sa matičnog međunarodnog aerodroma "Nikola Tesla Beograd" i ima flotu od 10 uskotrupnih i pet turboelisnih aviona.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво