Читај ми!

Stiže 650.000 litara flaširanog vina sa Kosova

Naredne sedmice počeće isporuka 650.000 litara kosovskog flaširanog vina u centralnu Srbiju, tako da će se ukupna isporuka vina povećati na oko tri miliona litara do kraja godine, prenosi kosovska televizija RTK 2 na srpskom jeziku.

Artur Camaj iz kompanije "Stounkasl" iz Orahovca najavio je da će se sredinom naredne sedmice, ili najkasnije do 1. maja, u megamarketima u Beogradu, Kragujevcu, Čačku i Nišu, naći prve količine od 650.000 litara flaširanog vina sa Kosova, prenosi Tanjug.

Za sutra je najavljeno sklapanje ugovora o nabavci staklenih flaša iz pančevačke staklare, umesto iz Grčke, odakle se "Stounkasl" godinama snabdevao.

Camaj je rekao da je kompanija "Stounkasl" dobila sve potrebne dozvole iz Srbije, pošto su je posetili i predstavnici Ministarstva poljoprivrede Srbije, a u toku je izrada etikete i ambalaže za vina.

Kompanija "Stounkasl" je i do sada izvozila vino u Srbiju, i to u rinfuzu, pa je tako u 2014. godini izvezla 1,35 miliona litara vina, a do kraja 2015. godine planiraju da izvezu 2,25 miliona litara vina u rinfuzu, uz najavljenih 650.000 litara flaširanog vina.

RTK 2 prenosi da je "Stounkasl", vlasništvo Amerikanca poreklom iz opštine Dečani. Do sada je uvozio ambalažu iz Srbije, ali samo pakete.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво