Novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora NALED-a

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj izabrala je nove članove Upravnog i Nadzornog odbora. Sa sednice poručeno da će se i dalje raditi na unapređenju poslovnog ambijenta, jačanju konkurentnosti, suzbijanju sive ekonomije i olakšavanju različitih procedura.

Novi članovi nadzornog odbora su predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, Dragan Đuričin ("Deloitte"), član izvršnog odbora Prokredit banke Igor Anić, direktor "Energoprojekta" Vladimir Milovanović i Suzana Radović iz kompanije "Cisko", prenosi Tanjug.

Novi članovi Upravnog odbora su Vladan Atanasijević, direktor u kompaniji "Aseko" i sadašnji predsednik Upravnog odbora NALED-a, Dimitar Andonov iz "Koka-Kole", Stanka Pejanović iz "Gorenja", Ernest Bode iz "Meser tehnogasa", kao i Vojislav Genić iz kompanije "SAP".

Članovi Upravnog odbora biće i predstavnici lokalnih samouprava i to predsednik Sremske Mitrovice Branisav Nedimović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pirota Vladan Vasić.

Od predstavnika nevladinog sektora novi član Upravnog odbora je Ana Brnabić iz Peksim fondacije.

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički istakla je da su predstavnici NALED-a uložili veliki napor i energiju u radu na donošenju važnih zakona i to o planiranju i izgradnji, kao i zakona o inspekcijskom nadzoru.

Dodala je da će zakon o opštem upravnom postupku biti podrška pojačanju efekta ta dva zakona.

"Uspešne države su one koje uspešno odgovaraju na potrebe građana i privrede", rekla je Udovički i naglasila važnost stvaranja predvidljivog poslovnog ambijenta, implementacije važnih zakona i borbu protiv sive ekonomije.

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport takođe je ukazao da je važno stvaranje što boljeg poslovnog ambijenta u Srbiji.

Amabasador SAD-a u Srbiji Majkl Kirbi ukazao je da je dugoročni ekonomski razvoj važan za priključenje Srbije EU.

Takođe je važnim ocenio i sprovođenje reformi, u cilju borbe protiv sive ekonomije, kao i unapređenju usluga za građane.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи