Читај ми!

Rusi zainteresovani za "Beograd na vodi"

Predstavnici gradskih vlasti Moskve, koji borave u Beogradu, zainteresovani su za projekat "Beograd na vodi", kao i tešnju saradnju srpskih i ruskih građevinara.

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica razgovarao je na sastanku sa ministrom u Vladi Moskve koji je zadužen građevinske i infrastrukturne poslove, kao i spoljno-ekonomsku trgovinu Sergejom Čerjominom o aktuelnim i budućim projektima, prenosi Tanjug.

"Hoćemo da pokažemo da imamo građevinske firme koje mogu uspešno da rade na ruskom tržištu. Današnji dogovori će svakako biti značajni i za nove infrastrukturne i druge projekte koji će se realizovati u Beogradu zbog projekta 'Beograd na vodi'", rekao je Poledica posle sastanka u Vladi Srbije.

Poledica je istakao da će "Beograd na vodi", koji predviđa izgradnju stambeno-poslovnog komleksa na prostoru Savskog amfiteatra, povući za sobom mnoštvo novih projekata.

Kada je reč o odlasku srpskih građevinara u Rusiju, Poledica je rekao da u toj zemlji, prema saznanjima ministarstva, ima čak 50.000 naših radnika i napomenuo da tamo, ipak, ne rade svi legalno.

"Naši ljudi odlaze u Rusiju preko naših renomiranih firmi, ali i drugim kanalima", kaže državni sekretar dodajući da će se u narednom periodu raditi na izmeni regulative koja se odnosi na odlazak naših radnika u inostranstvo.

Poledica je naveo da će Ministarstvo preko ruske ambasade u Srbiji sistematizovati postojeću složenu proceduru, kako bi svi zainteresovani mogli da dobiju radne dozvole i legalno zarađuju u Rusiji.

On je ocenio da Ministarstvo građevinarstva ima dobru saradnju sa Rusijom na realizaciji ruskog kredita namenjenog železnici, podsetivši da je predviđeno pet aneksa ugovora za taj kredit, od kojih se realizuju dva: gradnja drugog koloseka pruge Beograd–Pančevo i rekonstrukcija pruge Ruma–Golubinci.

U okviru drugog aneksa predviđena je rekonstrukcija još pet deonica na železičkom Koridoru 10.

Treći aneks je izgradnja pruge Stara Pazova–Novi Sad, četvrti obnova barske pruge i peti nabavka novih ruskih dizel motornih vozova.

"Svi aneksi će ubrzo biti aktivirani", dodao je Poledica.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво