Читај ми!

Formirana Radna grupa za izmene Zakona o javnim nabavkama

Skupštinski Odbor za finansije formirao je Radnu grupu za izmene i dopune Zakona o javnim nabavka. Odbor za finansije usvojio je i izmene Zakona o hipoteci.

Predsednik Odbora Veroljub Arsić podsetio je da se navršavaju dve godine od primene Zakona o javnim nabavkama koji je prema mnogim ocenama najboli u regionu, ali je neophodno da se poboljša zbog efikasnije primene, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, zbog određenih specifičnosti i okolnosti koje se dešavaju u primeni tog zakona, ukazala se potreba da se on poboljša.

Zadatak Radne grupe će biti da pripremi izmene i dopune Zakona o javnim nabavkama, a u tom poslu pomagaće im predstavnici NBS, Ministarstva finasija, Uprave za javne nabavke.

Predstavnici skpštinskog Odbora za finansije prihvatili su i vladin Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o hipoteci koji bi trebalo da omogući bolji položaj kreditora i veću zaštitu dužnika, odnosno vlasnika hipotekarne nepokretnosti.

Prema rečima višeg savetnika u Ministarstvu finansija Dejana Hadžića, te zakonske izmene predstavljaju deo paketa kojim se unapređuju i definišu uslovi poslovanja u Srbiji.

Hadžić je na sednici Odbora rekao da bi izmene Zakona o hipoteci trebalo da ubrzaju finansijske privredne aktivnosti, naročito izgradnju i ulaganja u privredi.

Nove izmene Zakona o hipoteci usklađene su i sa izmenama Zakona o javnom beležništvu, rekao je Hadžić i ukazao da su predstavnici MMF pozdravili te izmene.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи