Читај ми!

Orbović: Profesionalno upravljanje pokreće preduzeća

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović kaže za RTS da bi model profesionalnog upravljanja u Železari mogao da se primeni i na mnoga preduzeća u restrukturiranju. Novi model poslovanja pokreće privredu u dobrom smeru, poručuje Orbović.

Ljubisav Orbović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da model profesionalnog upravljanja pokreće srpsku privredu i da bi Železara mogla da bude primer mnogim preduzećima koja tek treba da budu privatizovana.

"Savez samostalnih sindikata Srbije je i u ranijem periodu govorio da je ovo dobar model koji bi srpska privreda trebalo da preuzme i da pokuša da spase preduzeća od propadanja. Ja sam ubeđen da je ovo model, koji će, uz malo sreće, pokazati pozitivan rezultat i koji će moći da pokrene srpsku privredu u dobrom smeru", naglašava Orbović.

Orbović ističe da će zaposleni u Železari, bez dileme, moći da odgovore na zahteve novog rukovodstva, jer su to uspevali i kada su poslodavci bili Amerikanci.

Na pitanje koliko su radnici u Železari osigurani od gubitka radnog mesta, ukoliko ne krene sve po planu, Orbović naglašava da moramo verovati u uspeh novog rukovodstva i dodaje da je sasvim izvesno da će Železara imati i uspona i padovaž, ali da će krajnji rezultat biti pozitivan.

Ukazuje da na spisku od 502 preduzeća u restrukturiranju ima mnogo velikih firmi na koje bi mogao da se primeni model profesionalnog upravljanja.

Te firme su i dalje jake i moćne i one su ostale u nekoj kondiciji, kaže Orbović i kao primer navodi da su to "Azotara" u Pančevu, "Prva petoletka" ili "Petrohemija".

Kada bi takva preduzeća počela da rade i proizvode, ona bi automatski povukla i neka mala i srednja preduzeća, smatra Orbović.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije ukazuje da bi, ukoliko bi se ovaj model primenio, i mlađi ljudi našli neku perspektivu i napominje da su u Železari već primljeni novi radnici koji će uskoro početi da rade.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се