Rast izvoza tekstilne, kožarske i obućarske industrije

U poslednje dve godine, tekstilna, kožarska i obućarska industrija u Srbiji beleži rast u izvozu veći od milijardu dolara, izjavio je ministar trgovine Rasim Ljajić.

Da bi mali proizvođači bili konkurentni i imali šansu za izvoz na svetska tržišta, neophodno je njihovo udruživanje i zajednički nastup, kazao je Rasim Ljajić na otvaranju kompleksa tekstilnih radnji "Fashion of Novi Pazar" u veleprodajnom Belmaks centru u Beogradu, prenosi Beta.

U "Fashion of Novi Pazar" svoja predstavništva je otvorilo oko 20 preduzetnika tekstilnih radnji, članova udruženja za razvoj privatnog preduzetništva - Progres, koje okuplja 190 preduzeća u Srbiji.

Ljajić je ocenio na otvaranju da se radi o dobrom modelu udruživanja mmalih privrednika, čime se povećava konkurentnost za izvoz na svetska tržišta.

"Ovo je jedini način da se opstane na gobalnom tržištu, ovo jeste način da se izdrži žestoka konkurencija koja danas postoji, posebno u oblasti tekstilne industrije", rekao je Ljajić.

Ministar je izrazio nadu da će taj oblik udruživanja biti model i za druge privrednike, dodajući da ekonomija Srbije ne može da se oporavi bez povećanja proizvodnje i izvoza.

"Svestan sam da moramo još više da podržimo male proizvođače, a ovo je najvolji način, udruženi možemo ne samo da opstanemo, nego i da napredujemo", istakao je Ljajić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво