Читај ми!

Vučić: Nisam video ništa novo od "Esmarka"

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da nije video ništa novo od američke kompanije "Esmark" kada je reč o mogućnosti da ta firma privatizuje ili preuzme upravljanje nad smederevskom železarom.

Ništa novo nisam video od "Esmarka", rekao je premijer Aleksandar Vučić novinarima u Vladi Srbije i dodao da je ta kompanija "kredibilna kao i svaka druga koja je zainteresovana da preuzme upravljanje smederevskom železarom", prenosi Beta.

Dodao je da Srbija nema nikakve veze sa najavom "Esmarka" da će tužiti slovačkog biznismena Petra Kamaraša zbog navodne namerne sabotaže privatizacije Železare.

Vučić je ponovio da Srbiji nedostaju infrastrukturni projekti i da je štednja potrebna, "ali ne na javnim investicijama".

"Najpotrebnije su investicije u infrastrukturne projekte. Imamo dobru štednju u prethodna četiri meseca, ali ne treba da štedimo na javnim investicijama. Problem je što nemamo dovoljno projekata i što se nismo dovoljno oslanjali na rad", rekao je predsednik Vlade.

Upitan da li će Srbija oprostiti pojedine dugove građanima kao što su to učinile neke zemlje u okruženju, Vučić je rekao da "to ne bi bilo fer" prema onima koji redovno izmiruju svoje obaveze.

"Postao sam premijer u najteže vreme i ne postoji stvar koja nam se nije dogodila, od poplava do Ukrajine, ali uvek biram teži put a ne put udvaranja građanima", rekao je Vučić.

Komentarišući najave po kojima će u dogovoru sa MMF-om, Vlada Srbije povećati cenu struje u narednom periodu, Vučić je rekao da je o tome "već govorio" kao i da građani Srbije plaćaju struju po ceni koja je 30 odsto niža od cene u zemljama u okruženju.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи