Читај ми!

Beograd ostvario milijardu dinara dobiti

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević izjavio je da su gradske vlasti za samo godinu transformisale javni sektor prestonice, iz sektora koji je stvarao gubitak od skoro dve milijarde, u javni sektor koji ostvaruje milijardu dinara dobiti.

Borko Milosavljević je u pauzi na Kopaonik biznis forumu rekao Tanjugu da je to veoma značajna i bitna činjenica upravo u cilju privlačenja stranih investitora.

"Osnovni princip u poslovno-finansijskoj konsolidaciji javnih preduzeća bilo je jasno razgraničenje funkcije osnivača u funkcije rukovođenja, odnosno menadžmenta i direktora u javim preduzećima", podseća Milosavljević.

Dodaje da je Grad Beograd počeo da obavlja funkciju osnivača i da sprovodi kontinuiranu kontrolu nad funkcinisanjem javnih komunalnih preduzeća.

"Upravo ta kontrola i suzbijanje nepotrebnih troškova dala je ovu veliku i pozitivnu razliku kada su u pitanju javna preduzeća i doprinela da sada, prvi put u modernoj istoriji, javna preduzeća u Beogradu produkuju dobit", navodi Milosavljević.

Kada je u pitanju javno-privatno partnerstvo, pomoćnik gradonačelnika Beograda kaže da je Grad paraleleno s procesom finansijske konsolidacije radio i na procesu stvaranja ambijenta za privlačenje investirora.

Beograd ima projekte, rekao je Milosavljević, objasnivši to sistemskim pristupom nove gradske uprave koji se ogleda u tome da je godinu dana analizirano šta su potencijali a zatim je razrađen projekat.

Kako kaže, Beograd je prvi put dobio vodič za investitore u kom se na jednom mestu nalaze svi projekti koji su razrađeni iz svakog potencijala pojedinačno.

"U oblasti javno-privatnog partnerstva Grad Beograd ima veliki broj projekata iz ključnih infrastrukturih i komunalnih sistema, pre svega u izgardnji komunalne infrastrukture i projekata iz oblasti energetike, odnosno energetske efikasnosti", ističe pomoćnik gradonačelnika Beograda.

Prvi projekat je deponija Vinča, koji bi trebalo bi da bude realizovan u drugoj polovini ove godine, navodi Milosavljević i dodaje da je započet rad na projektima za četiri podzemne garaze.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи