Читај ми!

Sudbina Priboja u rukama FAP-a

Agencija za privatizaciju je pre sedam dana raspisala javni poziv za izbor strateškog investitora za Fabriku automobila Priboj. Svesni da je budućnost grada vezana dobrim delom za opstanak FAP-a, Pribojci iščekuju privatizaciju. Istovremeno, statistika je u poslednjem izveštaju taj grad svrstala među one sa najvišim primanjima u zemlji.

Između statističke greške o proseku od 70.000 za koju niko nema objašnjenja i stvarne plate Pribojaca, koja je dva i po puta manja, u gradu u kojem je penzionera i nezaposlenih nešto više nego zaposlenih, snalaze se u svakidašnjim problemima.

"Niko ne radi, jedino penzioneri imaju redovna primanja, neko nešto iz sela donese", kaže jedan meštanin Priboja.

Drugi objašnjava da je FAP firma u kojoj je proveo 26 godina i da se svi nadaju da će FAP raditi.

Da bi realna statistika u kojoj po platama zauzimaju poslednje mesto u užičkom regionu mogla da se promeni nabolje – svakako je najvažnija sudbina FAP-a.

Raspisivanje javnog poziva za strateškog investitora fabrike, zahvaljujući kojoj je nastao čitav grad, zato je najčešća tema među 27.000 Pribojaca, a pre svega važna za sadašnjih 750 radnika fabrike automobila.

"Zahvaljujući naporima Vlade Republike Srbije, u toku je realizacija strateškog partnerstva sa finskom kompanijom 'Sisu auto', što za nas znači proizvodnju kamiona ovde u Priboju, ali i opstanak i ekonomski razvoj ne samo ovog grada već i razvoj zapadne Srbije, koja će kroz kooperaciju osetiti boljitak", ističe pomoćnik predsednika opštine za ekonomska pitanja Krsto Janjušević.

Milorad Dragaš iz sindikata FAP-a kaže da se govori o 200 radnika, a da FAP ima 750.

"Priča se o 200 radnika, ali dobio sam zaključke iz Vlade i tamo se planira da će posle tri-četiri godine zaposliti još 600", ističe Dragaš.

Kakva će biti sudbina FAP-a i Priboja znaće se u aprilu, kada ističe javni poziv za strateškog investitora FAP-a.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи