Читај ми!

EBRD odobrila kredit za preuzimanje "Balkan grupe"

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je subordinirani kredit i kapital za preuzimanje "Balkan grupe", u čijem su sastavu "Denjub fuds grupa" i K"lejts holding" koje drže većinski udeo u prehrambenim kompanijama "Imlek“, "Bambi“ i "Knjaz Miloš".

U saopštenju objavljenom na sajtu EBRD navodi se da će banka obezbediti subordinirani kredit u vrednosti od 60 miliona evra i kapital od 20 miliona, prenosi Tanjug.

Preuzimanje predvodi privatni akcionarski fond "Mid Evropa partners", koji ulaže širom centralne i istočne Evrope.

Kao korisnik kredita imenovana je kompanija "Adrijatik TopKo B.V.", a kapitala "Adrijatik Ko-investment LP", dok će obema kompanijama direktno ili indirektno upravljati fond "Mid Evropa partners", koji je početkom februara kupio "Denjub fuds" i "Klejts holding" za 575 miliona evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво