Читај ми!

Aranžman sa MMF-om pozitivan signal svima

Predsednik Saveta guvernera NBS Nebojša Savić očekuje da će Srbija dobiti pozitivan odgovor od Borda direktora MMF-a, koji danas u Vašingtonu odlučuje o novom aranžmanu. Ovo je dobar signal svima da je Srbija na dobrom reformskom putu, ističe Savić.

Nebojša Savić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, podsetio da je misija MMF-a pre tri meseca boravila u Beogradu i dala zeleno svetlo za novi aranžman.

"Na Bordu je danas da proceni da li dobijamo aranžman. Očekujemo pozitivnu odluku", isiče Savić.

Prema njegovim rečima, odobravanje aranžmana sa MMF-om bio bi dobar siglnal svima, i domaćim i stranim investitorima, da je Srbija na dobrom reformskom putu.

"Saglasnot MMF-a sa onim što se radi na reformama je u ovom trenutnku snažan signal da ono što se dešava ide u dobro pravcu", navodi predsednik Saveta guvernera NBS.

Savić podseća da je Evropska centralna banka "olabavila" svoju politiku i da će odobriti određenu količininu novca, koja će moći da bude usmerena Srbiji ako percepcija stanja u zemlji bude dobra.

Predsednik Saveta NBS podseća da su prve reforme izvršene kada su prošle godine promenjeni Zakon o radu i Zakon o privatizaciji, a drugi paket reformi kada se počelo sa procesom fiskalnog prilagođavanja.

"Ovo je zeleno svetlo za ono što je urađeno. I garancija onoga što je ključno za nas - fiskalne strategije koju treba spovesti i reforme javnih preduzeća, za šta će i Svetska banka dati podršku", ističe Savić.

Kako kaže, zeleno svetlo će značiti i mogućnost priliva sredstava koja su obezbeđena, ali su do sada bila uslovljena.

Prema njegovim rečima, aranžman sa MMF-om biće podsticaj, ali i velika odgovornost da se na reformama istraje do kraja.

Odluka Borda direktora MMF-a o četvrtom aranžmanu sa Srbijom biće saopštena kasno večeras.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи